Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Le-a ieșit din a doua încercare, după ce turiștii au ocolit stațiunea: Plata de parcare în Mamaia este suspendată între orele 19.00-9.00

click.ro
mamaia litoral 1 mai

Plata taxei de parcare în staţiunea Mamaia a fost suspendată, între orele 19.00 şi 9.00, până la sfârşitul anului, în urma unei şedinţe a Consiliului Local Municipal Constanţa.

Primăria Constanţa a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că proiectul de hotărâre pentru suspendarea unor prevederi din cuprinsul Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa a fost aprobat de consilierii locali.

Astfel, obligativitatea plăţii tarifului de parcare din municipiul Constanţa şi staţiunea Mamaia, între orele 19:00-09:00, va fi eliminată până la 31 decembrie 2022, inclusiv.

"Demersul vine în completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a parcărilor publice din municipiul Constanţa. Regulamentul parcărilor prevedea, încă de la intrarea în vigoare, posibilitatea ca toţi agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în zona 0 să poată să beneficieze de un abonament unic în valoare de 199 lei/lună şi de un abonament suplimentar în valoare de 499 lei/lună”, a transmis Primăria Constanţa.

De asemenea, municipalitatea a mai anunţat că hotelierii care închiriază locuri de parcare în Mamaia vor putea să pună la dispoziţia turiştilor un abonament cu ajutorul căruia vor putea să parcheze oriunde în zona 0.

"Totodată, modalitatea prin care hotelierii închiriază locurile de parcare din staţiunea Mamaia va fi îmbunătăţită de comun acord, între Confort Urban şi agenţii economici prin simplificarea modalităţii de contractare şi introducerea unor abonamente la purtător. Aceştia vor putea pune la dispoziţie turiştilor un abonament ce le va permite acestora să parcheze oriunde în zona 0, şi nu doar într-un loc specific, stabilit în prealabil. Hotelierii pot pune la dispoziţia turiştilor locuri de parcare închiriate cu 70 bani/oră, cel mai mic tarif care poate fi plătit în municipiul Constanţa pentru plata parcării”, a mai precizat Primăria Constanţa.

Sursa citată a menţionat că din cele 6.900 de locuri de parcare din Mamaia sunt contractate doar 100 cu abonament unic, iar aproximativ 1.200 cu abonament suplimentar.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a anunţat, în 15 iulie, că parcările în municipiu şi în Mamaia vor fi gratuite între orele 22 – 08. El a precizat că această decizie urmează să intre în vigoare după următoarea şedinţă a Consiliului Local. Anunţul a venit la o zi după ce Primăria Mangalia a eliminat taxa de parcare în staţiunile din sudul litoralului.

Agenţii economici din Mamaia au acuzat că motivul pentru care staţiunea a avut mai puţini turişti până acum este legat de preţul parcării.

Săptămâna trecută, Consiliul Local Municipal Constanţa, întrunit în şedinţă extraordinară, nu a aprobat ca parcările să fie gratuite în intervalul orar 20 – 08. Proiectul a fost repus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi, fiind modificat intervalul orar.

Tariful de parcare pentru zona 0, cum a fost încadrată staţiunea Mamaia, a fost în acest sezon estival de patru lei pe oră. Acelaşi preţ este valabil şi pentru centrul Constanţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.