Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecție de democrație: E acuzat de corupție și a demisionat

coruptie

Guvernatorul statului Oregon (nord-vestul SUA), John Kitzhaber, a demisionat vineri pe fondul unui scandal de corupţie, a informat presa locală.

Săptămâna trecută, procurorul general al statului, Ellen Rosenblum, a anunţat că guvernatorul şi logodnica acestuia, Cylvia Hayes, sunt în curs de investigare pentru a se stabili dacă Hayes s-a folosit de poziţia sa pentru a obţine afaceri de consultanţă.

"Acuzaţiile recente referitoare la guvernatorul Kitzhaber şi Cylvia Hayes sunt foarte serioase şi îngrijorătoare", a afirmat procurorul Rosenblum. "Biroul meu are în vedere toate opţiunile juridice pentru a ne asigura că servim cel mai corect statul", a adăugat ea.

Democratul John Kitzhaber, ales în noiembrie pentru al patrulea mandat de guvernator, a ezitat în ultimele zile în legătura că demisia sa. Potrivit ziarului The Oregonian, marţi el s-a hotărât să demisioneze, dar s-a răzgândit şi a anunţat miercuri că rămâne în funcţie. Postul local de televiziune KOIN a făcut cunoscut vineri că guvernatorul s-a văzut nevoit să îşi prezinte demisia după ce conducerea Partidului Democrat din Oregon i-a atras atenţia că refuză să îl mai susţină.

Viitorul guvernator va fi actualul secretar de stat al Oregonului, Kate Brown (democrată), care va fi primul guvernator deschis bisexual din istoria Statelor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.