Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lecție pentru Klaus Iohannis: Israelul a numit un PERSONAJ INTERESANT în funcția de ambasador în România - VIDEO

anima news
David Saranga

Ambasada Israelului anunță că noul ambasador al Israelului sosește joi la București. David Saranga și-a început cariera de diplomat tot în România, în urmă cu 20 de ani, unde a învățat foarte bine limba română. Saranga o înlocuiește pe Tamar Samash. De asemenea, el a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite.

„David Saranga, noul ambasador al Israelului în România sosește mâine (joi) la București. În urmă cu 20 de ani, David Saranga și-a început cariera diplomatică tot la București, ca vice ambasador”, au declarat reprezentanții Ambasadei Israelului în România. Este o lecție pentru Klaus Iohannis, care refuză să numească, de mai bine de 2 ani, un ambasador al României în Israel.

În primul său mesaj, postat printr-o filmare video, David Saranga a spus: „Punctele de reper în cariera mea diplomatică sunt România, Spania, Statele Unite și Uniunea Europeană. (...) Este o mare bucurie pentru mine să mă întorc în România, țara cu care Israelul are o relație neîntreruptă și ascendentă de la înființarea statului. Fără nicio îndoială viitorul nostru comun promite mult succes”.

De altfel, în videoclipul de prezentare realizat de Ministerul de Externe din Israel, noul șef al misiunii diplomatice israeliene își detaliază cariera, în limba română, pe care o stăpânește foarte bine.

Citește și: Cristiano Ronaldo, în centrul unui scandal monstru - ’Este un psihopat nenorocit’

„România are un loc important în inima mea. După 20 de ani mă întorc în România de care nu m-am despărțit niciodată. Amintirile, prietenii și cultura română m-au însoțit până în ziua de astăzi. În Israel trăiesc 400.000 de evrei de origine română, care s-au intergrat perfect în toate domeniile. Comunitatea română reprezintă o legătură importantă între cele două state”, susține Saranga în clipul de prezentare, publicat pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului în România.

David Saranga o înlocuiește pe ambasadoarea Tamar Samash căreia, potrivit Ambasadei, îi expiră mandatul, ocazie cu care iese la pensie.

Citește și: Viorica Dăncilă a ales: Pe cine a numit PREFECT în București

Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin. De asemenea, a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite, responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și persoana de legătură a Israelului cu jurnaliștii din america.

După ce va ateriza la Bucureşti, David Saranga va merge direct la Memorialul Victimelor Holocaustului, pentru a depune o coroană de flori în memoria celor 400.000 de evrei care au pierit în timpul Holocaustului din România şi pentru a rosti Kaddish, o rugăciune pentru omagierea lor.

Cu această ocazie, Ministerul de Externe israelian a pregătit un videoclip prin intermediul căruia românii îl pot cunoaşte pe noul şef al misiunii diplomatice, postat şi pe conturile oficiale de Facebook, Twitter şi Instagram - @IsraelinRomania.

Potrivit referințelor găsite pe Wikipedia, Saranga a avut un rol important in raidurile efectuate împotriva Hamas. Mai precis este vorba despre anuțul că Israelul va fi primul guvern care va ține o conferință de presă internațională prin Twitter. În ceea ce ziarul Jer Jerusalem Post a numit "Frontul de bătălie Twitter", Saranga a răspuns întrebărilor adresate din public despre războiul cu Hamas.

De asemenea, după ce artistul Yusuf Islam a dedicat un cântem copiilor din Gaza Saranga a criticat faptul că melodia nu a fost dedicată tuturor copiilor din regiune, inclusiv celor din Israel, care sunt victimele violențelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.