Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Lecția dură pentru ucraineni: 'Dacă nu ești țară NATO, Moscova e aproape, Washington e departe!' (Cozmin Gușă)

Gușă

”După celebrul său discurs de la Munchen de-acum 15 ani, prin care anunța că Rusia nu acceptă o lume unipolară condusă de SUA, Putin a început să facă referiri repetate de-a lungul ultimei perioade la Novorusia extinsă (cca 20% din teritoriul ucrainean), pe care considera că rușii au pierdut-o în favoarea Ucrainei, zicând că ''Rusia a pierdut teritoriile, dar oamenii au rămas''. Tocmai acești ''ruși rămași'' din estul și sud-estul Ucrainei au fost chemați la referendumurile din ultimele zile să-și exercite dreptul la autodeterminare, printr-o operațiune de șah geopolitic la care SUA și UE n-au replică viabilă. Majoritatea populației de-acolo va vota intrarea teritoriilor lor în componența Rusiei, legislativul de la Moscova va consemna și oficializa acordul pentru extinderea suprafeței țării, iar în anii ce vor urma, printr-un model patentat deja de către americani în Kosovo, va urma o ofensivă diplomatică pentru recunoașterea internațională a noilor frontiere”, susține Cozmin Gusă într-o analiză a referendumurilor în desfășurare în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson.

”Zelenskiy, sau cine va urma după el la conducerea Ucrainei, va face eforturi contrare, pe fondul unui război activ sau mocnit cu Rusia. Neavând capacitate militară corespunzătoare, Ucraina va apela la ajutorul Occidentului, chemat să susțină efortul de război prin furnizarea de bani, arme sau mercenari. Situația economico-financiară în Occident este deja clar că se va înrăutăți considerabil, deci deja se chestionează capacitatea de a sprijini în continuare Ucraina, și nu doar pentru război, dar mai ales pentru asigurarea flotabilității economice a acesteia.

După alipirea Novorusiei extinse la ''patria mamă'' (așa a fost denumită operațiunea în mass-media rusă), Ucraina rămâne fără o parte mare a potențialului ei economico-energetic și de resurse, media pierderii indicate de analiști fiind în jurul a cca 50% din PIB-ul actual. În plus, din teritoriul rămas, Ucraina a vândut în 2021 cca 17,5 milioane de hectare către trei corporații americane, Cargill, DuPont, Monsanto, (Scandalul ''grâului ucrainean'', miza de zeci de miliarde $ a corporațiilor multinaționale. Culisele conflictului mondial. - (amosnews.ro)), iar 5% din teritoriul total l-a concesionat pentru 50 de ani Chinei tot pentru producția agricolă (deci în total Ucraina a înstrăinat cam jumătate din ce-i rămâne după ce rușii își iau Novorusia). Ca să aveți tabloul complet și debusolant al situației viitoare vă reamintesc că din 2017 familia Rothschild a preluat datoria suverană a Ucrainei, căpătând astfel drept de veto asupra deciziilor economice ale țării, iar o mare parte a ajutorului militaro-financiar oferit de către SUA și UE este garantat cu activele statului ucrainean.

Așadar, de la finalul acestei săptămâni, când se consideră că Rusia va oficializa alipirile teritoriale, vom vorbi despre viitorul Ucrainei prin prisma situației descrise mai sus, peste care se va suprapune spectrul conflictului nuclear ce va fi evocat de părțile beligerante, Rusia, respectiv Occident. Acțiunile ucrainene declarate ca fiind de recucerire a teritoriilor vor fi considerate de ruși ca atacuri împotriva țării lor, și la fel va fi clasificat și sprijinul occidental pentru Ucraina în acea direcție. Declarații bombastice și sforăitoare se vor face chiar în exces, dar realitatea de pe tabla de șah va fi una în care dacă regele nu va fi culcat pe masă în mod voluntar, atunci se va risca ca întreaga masă să fie explodată. Probabil că abia acum, când toți amatorii/nebunii ce-au amorsat războiul vor conștientiza realitatea situației, se vor căuta soluțiile de pace. Acești pseudo-lideri occidentali trebuiau însă să țină cont de axioma geopoliticii ce zice că ''atunci când o mare putere se confruntă cu o amenințare existențială, ea va face uz de forță'', și tocmai asta a tot anunțat Rusia în ultimii 15 ani. Iar Zelenskiy și sprijinitorii săi absconși tocmai învață în urma referendumurilor lecția evocată în titlu: ''Dacă nu ești țară NATO, Moscova e aproape, Washington e departe!'' susține Cozmin Gușă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.