Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege adoptată în Senat: Dosarele de malpraxis se vor judeca direct la tribunal când cererea depășește 200.000 de lei

wall-street.ro
malpraxis medic

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, un proiect legislativ care prevede ca dosarele de malpraxis cu valoarea cererii mai mare de 200.000 de lei să ajungă direct la tribunal.

"Având în vedere că în majoritatea litigiilor având ca obiect acte de malpraxis medical valoarea cererii este mai mare de 200.000 lei, depăşindu-se plafonul în limita căruia judecătoria este competentă, multe judecătorii constată că nu sunt competente material să judece prezenta pricină, motiv pentru care admit excepţia necompetenţei materiale invocate", se precizează în expunerea de motive a proiectului iniţiat de parlamentari PNL, susţinuţi de USR PLUS, UDMR şi PSD.

Senatorul neafiliat Diana Şoşoacă a susţinut, în plen, că aceste cazuri de malpraxis ar trebui judecate în completuri specializate în acest sens, de către magistraţi cu cel puţin 15 ani vechime, care să fi avut astfel de dosare.

"În cazurile de malpraxis ar trebui să mergeţi către tribunal, însă nu cred că aveţi completuri pentru aşa ceva. La judecătorie existau judecători care aveau deschiderea de a ancheta efectiv aceste cazuri, de a pune efectiv umărul la decelarea adevărului. La tribunal nu o să găsiţi aceeaşi deschidere. Dacă faceţi acest lucru, încercaţi să creaţi completuri speciale de malpraxis. Degeaba le duceţi la tribunal, pentru că la judecătorie aceste dosare se lucrau mult mai bine, la tribunal se lucrează pe repede înainte. Aceste cazuri ar trebui sa fie judecate de către judecători care au 15 ani vechime, care să fi avut dosare de malpraxis", a afirmat Şoşoacă.

Proiectul a fost trimis spre dezbatere şi adoptare Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.