Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LEGE NOUĂ, votată în Parlament: SCHIMBĂRI la angajarea arhitecților-șefi din primării

Daibau.ro
planuri casa arhitect

Procedurile de angajare a arhitecților-șefi au fost simplificate, după ce Camera Deputaților a aprobat miercuri o ordonanță în acest sens elaborată de Ministerul Dezvoltării, a anunțat UDMR.  Potrivit unui comunicat al UDMR, poziția de arhitect-șef este ocupată doar în proporție de 6% la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

„O autoritate locală poate funcționa în mod corespunzător numai dacă are un arhitect-șef. Această profesie are un rol foarte important în viața de zi cu zi a autorităților locale. Dacă luăm în considerare doar planul urbanistic zonal prin care se aprobă autorizarea unor construcții, acest lucru este coordonat de arhitectul-șef al localității respective. În prezent, la nivel național, poziția de arhitect-șef este ocupată doar în proporție de 6% la nivelul unității administrativ-teritoriale. Acest lucru este cauzat, printre altele, de implementarea dificilă a reglementărilor actuale privind angajarea arhitecților-șefi. Cseke Attila, ministrul dezvoltării a elaborat o OUG, care simplifică sistemul de angajare în vigoare”, a declarat Bende Sándor, deputat UDMR.

Camera Deputaților a votat miercuri în calitate de for decizional ordonanța elaborată de ministrul Cseke Attila, conform căreia autoritățile administrativ-teritoriale pot angaja mai ușor specialiști pentru ocuparea funcției de arhitect-șef la nivelul autorităților locale. Bende Sándor a subliniat că proiectul de lege nu doar că simplifică normele de angajare ale arhitecților-șefi, dar oferă posibilitatea ca mai multe municipalități și comune să se alăture pentru a-și exercita atribuțiile de arhitect-șef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.