Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lege promulgată: Zile libere de Paști și Rusalii pentru angajații și elevii din alte culte religioase creștine

facebook.com
calendar

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, proiectul de lege care introduce în Codul Muncii și în Legea Educației modalitatea de acordare și de recuperare a zilelor libere ale sărbătorilor legale religioase creștine, celebrate la date diferite de către angajații aparținând altor culte religioase, precum și în cazul școlarilor din culte diferite.

Codul muncii se completează astfel:

  • La articolul 139, după alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2'), cu următorul cuprins: „(2') Pentru salariaţii care aparţin de un cult religios legal, creştin, zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, se acordă în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult.”
  • La articolul 139, după alineatul (3) se introduce un nou alineat, alin. (3') cu următorul cuprins: „(3') Salariaţii care au beneficiat de zilele libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, atât la datele stabilite pentru cultul religios legal, creştin, de care aparţin cât şi pentru alt cult creştin, vor recupera zilele libere suplimentare pe baza unui program stabilit de angajator.

Legea educaţiei naţionale se modifică astfel:

  • Ddupă alineatul (2) se introduce un nou alineat, alin. (2'), cu următorul cuprins: „(2') La stabilirea structurii anului şcolar, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va avea în vedere: a) pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale care aparţin de un cult religios legal, creştin, acordarea zilelor libere pentru Vinerea Mare – ultima zi de vineri înaintea Paştelui, prima şi a doua zi de Paşti, prima şi a doua zi de Rusalii, în funcţie de data la care sunt celebrate de acel cult; b) includerea a două zile libere suplimentare pentru fiecare dintre cele trei sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru beneficiarii direcţi ai educaţiei şi formării profesionale aparţinând acestora.”

Vezi si: Jos labele de pe medici! / OPINIE .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.