Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea de modificare a Codului Penal, propusă de deputatul 'Mitralieră', a trecut tacit de Senat: Ce prevederi cuprinde

www.adevarul.ro
Cătălin Rădulescu

Modificarea Codului Penal prin care Cătălin Rădulescu propune scăderea termenelor de prescripție la 8 ani pentru pedeapsa de închisoare între 10 și 20 de ani, la 4 ani pentru pedeapsa cu închisoare între 3 și 10 ani și la 3 ani pentru pedeapsa închisorii mai mică de 3 ani a trecut tacit de Senat, informează MEDIAFAX.

Senatul a adoptat, tacit, în calitate de primă Cameră sesizată, legea de modificare a Codului Penal, propusă de deputatul PSD Cătălin Rădulescu zis și "Mitralieră", prin care termenele de prescripție ale infracțiunilor pedepsite cu închisoare între 10 și 20 de ani scad de la 10 la 8 ani.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

De asemenea, potrivit proiectului, termenul de prescripție a răspunderii penale este de 4 ani când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 3 ani, dar care nu depășește 10 de ani. În prezent, codul penal prevede un termen de prescripție de 8 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depășește 10 ani.

Iar termenul de prescripție a răspunderii penale este propus să scadă la 3 ani când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mica de 3 ani sau amenda. În prezent, codul penal prevede un termen de prescripție de 5 ani, când legea prevede pentru infracțiunea săvârșită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depășește 5 ani.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Potrivit raportului de respingere întocmit de Comisia Juridică a Senatului, Consiliul Legislativ a avizat favorabil propunerea, însă Guvernul nu susține inițiativa legislativă în punctul de vedere transmis forului legislativ.

Marți, plenul Senatului a avut pe ordinea de zi mai multe proiecte de lege care au împlinit termenele de dezbatere și adoptare tacită la 19, 21 si 22 iunie 2019.

Citește și: Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Inițiativa legislativă adoptată tacit de Senat, urmează să meargă, potrivit procedurii parlamentare, spre avizare și raport în Comisii, iar ulterior va fi adoptată de Camera Deputaților, ca for decizional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.