Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legea şcolilor doctorale,motiv de scandal între Parlament şi Klaus Iohannis:'Lucrurile nu rămân aşa'

iohannis parlament

Un nou scandal imens în Parlament şi Palatul Cotroceni. Klaus Iohannis lansează un avertisment dur la adresa aleşilor. Guvernul a atacat la CCR legea de modificare a OUG 4/2016 privind şcolile doctorale, sesizarea a fost depusă la Curte şi sunt vizate 'elemente de fond'. Senatul a respins, in sedinta plenului de luni, cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis referitoare la Legea pentru aprobarea OUG 4/2016 privind modificarea Legii Educatiei Nationale 1/2011 prin care a fost reglementata functionarea scolilor doctorale si a adoptat, in calitate de Camera decizionala, actul normativ in forma initiala.

Citeşte şi: Klaus Iohannis intra 'la rupere' la Călin Popescu Tăriceanu: 'Un urmărit penal pentru minciună'

Nici Klaus Iohannis nu stă cu mâinile în sân mai ales că această lege a dus şi la demisia lui Viorel Barbu din funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU). "După părerea mea, este clar că lucrurile nu au cum să rămână aşa. Este o intervenţie care nu rezolvă absolut nimic, ba complică lucrurile şi nu vreau să dau eu soluţia ce trebuie să scrie acolo în legea aceasta, asta chiar este treaba Parlamentului, însă fără o dezbatere şi fără o informare amplă şi fără a ţine cont de toate punctele de vedere lucrurile nu pot merge mai departe şi eu sunt convins că parcursul acestei legi nu se va opri în acest punct. ", a tunat Klaus Iohannis la adresa aleşilor.

Vezi şi: Klaus Iohannis a găsit vinovaţii pentru inundaţii: Cine sunt ţapii ispăşitori ai dezastrului

El a susţinut că demisia preşedintelui Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a fost un gest de protest la modul în care Senatul a modificat legea privind şcolile doctorale. "Eu cred că gestul domniei sale a venit ca un protest la modul în care Senatul a ştiut într-o procedură de extra-urgenţă, fără dezbatere, să modifice un act normativ care probabil ar fi fost bine să fie cel puţin să fie dezbătut pe larg, dacă nu chiar mai mult", a arătat şeful statului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.