Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Legionella face ravagii într-un orășel din Polonia. Bilanțul epidemiei a crescut la 11 morţi şi 144 de persoane infectate

sciencephoto.com
bacteria Legionella

Bilanţul epidemiei de legioneloză în oraşul Rzeszow, din sud-estul Poloniei, a crescut la 11 morţi, au anunţat luni autorităţile sanitare locale, relatează AFP, conform news.ro.

"Am confirmat 144 de cazuri (de contaminare) şi unsprezece cazuri s-au soldat cu deces", a declarat Adam Sidor, inspectorul regional de sănătate.

Persoanele care au murit au vârste cuprinse între 64 şi 95 de ani, toate suferind de alte boli cronice.

Legionella este o bacterie care se dezvoltă în sistemele cu umiditate şi provoacă probleme respiratorii grave.

"Căutăm sursa de contaminare. În prezent, se ia în considerare contaminarea reţelei de alimentare cu apă caldă şi rece", a adăugat Sidor.

Potrivit rezultatelor iniţiale ale testelor, prezenţa bacteriei legionella a fost confirmată la diferite niveluri în jumătate din primele 18 probe de apă examinate. În total, au fost prelevate 105 probe. "Acest lucru nu ne permite încă să spunem că sistemul de alimentare cu apă este sursa contaminării. Următoarele zile vor fi decisive", a declarat inspectorul de sănătate.

În weekend, autorităţile din Rzeszow, un oraş cu aproximativ 200.000 de locuitori, au întreprins lucrări suplimentare de dezinfecţie în întreaga reţea.

Boala legionarilor este o infecţie pulmonară gravă cauzată de bacteria legionella. Contaminarea poate avea loc prin intermediul tractului respirator, prin inhalarea bacteriei, prin vapori de apă sau prin aer condiţionat. Boala nu se transmite de la o persoană la alta.

Infecţia, care are o perioadă de incubaţie cuprinsă între două şi zece zile, îşi trage numele de la prima epidemie cunoscută, care a avut loc în 1976 într-un hotel din Philadelphia (SUA), unde se desfăşura o conferinţă a Legiunii Americane, principala asociaţie de veterani din ţară. Peste 220 de participanţi s-au îmbolnăvit şi 34 au murit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.