Din ce în ce mai mulți români se luptă cu kilogramele în plus! Iar venirea verii îi face pe mulți să vrea să slăbească, dacă s-ar putea în timp record. Că e vorba de concendiu sau pur și simplu de dorința de a arăta mai supli și a se simți mai lejer, mulți români apelează la diete drastice.
Puțini știu însă că una din cele mai consumate legume din România arde calorii pe bandă rulantă!
Ţelina, cunoscută ştiinţific sub denumirea de Apium graveolens, este o legumă care a fost folosită de mult timp la gătit şi în medicină. Este bogată în vitamine, minerale şi antioxidanţi, fiind extrem de benefică pentru sănătate. Ţelina îmbunătăţeşte digestia, deoarece este bogată în fibre alimentare, care ajută sistemul digestiv să funcţioneze mai eficient. De asemenea, conţine uleiuri esenţiale care stimulează producţia de sucuri gastrice şi facilitează digestia.
Reglează tensiunea arterială: ţelina abundă în potasiu, care favorizează scăderea tensiunii arteriale, fiind un aliment ideal pentru persoanele cu hipertensiune.
Ajută la pierderea în greutate: cu un conţinut scăzut de calorii şi bogat de apă, această legumă reprezintă o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să slăbească. De asemenea, conţine substanţe fitochimice care ajută organismul să ardă grăsimile.






























Comentează