Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Leii salvaţi din Ucraina, adăpostiţi temporar la Zoo Târgu Mureş, au plecat spre SUA

zoosibiu
leu la zoo

Leii salvaţi din oraşul ucrainean Odessa, care au fost adăpostiţi temporar la Grădina Zoologică din Târgu Mureş, au plecat spre statul Colorado din SUA, unde vor avea un domiciliu permanent într-o rezervaţie de circa 500 de hectare, a anunţat, luni, Primăria Târgu Mureş.

"Astăzi, 26 septembrie, cei nouă lei aduşi în primăvară din Grădina Zoologică Odessa de către Fundaţia Wildlife din Africa de Sud şi-au început călătoria spre noua lor casă. Leii care au fost salvaţi din zona de război la începutul anului au fost găzduiţi temporar de către Grădina Zoologică din Târgu Mureş până la momentul la care Fundaţia Wildlife din Africa de Sud a reuşit să procure toate documentele şi banii necesari pentru transportarea felinelor în noul lor habitat. În multe cazuri de salvare a animalelor sălbatice tipurile de formalităţi necesare pentru transport şi tranzit pot dura de la luni de zile la doi ani şi jumătate, dar având în vedere circumstanţele speciale - animalele provenind dintr-o zonă aflată în război -, precum şi profesionalismul şi mobilizarea organizaţiilor implicate în această acţiune, timpul necesar în acest caz a fost scurtat la doar patru luni", a arătat Primăria Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit municipalităţii, transbordarea leilor în cuşti speciale a fost făcută sub supravegherea preşedintelui Fundaţiei Wildlife, Lionel de Lange, cu sprijinul specialiştilor de la Grădina Zoologică din Târgu Mureş.

"Felinele au fost pregătite pentru drum şi sedate de către doctorul veterinar Borka-Vitális Levente. După procesarea documentelor, cuştile au fost încărcate în camion, iar acesta a pornit astăzi către Aeroportul Otopeni din Bucureşti. În 27 septembrie, felinele vor fi îmbarcate într-o aeronavă către Doha, iar de aici, cu un alt avion, vor zbura către Dallas, Texas, Statele Unite. Următoare escală va fi statul Colorado, care va fi şi punctul final al călătoriei. Felinele vor avea rezidenţa permanentă lângă Kingsburg, pe o rezervaţie de circa 500 hectare", a precizat municipalitatea.

Acţiunea a fost sprijinită de către organizaţii neguvernamentale internaţionale din Statele Unite, Australia şi Africa de Sud, precum şi o organizaţie din România.

Costul estimativ al transportului leilor din Odessa până la punctul final din Statele Unite este de 70.000 euro.

"Lionel de Lange, preşedintele Fundaţiei Wildlife, a adus mulţumiri pentru sprijinul acordat de către specialiştii Grădinii Zoologice din Târgu Mureş, locul unde felinele au fost găzduite şi îngrijite în condiţii foarte bune timp de câteva luni. Fundaţiei Wildlife a ajutat la relocarea a 39 de lei până în prezent, iar următoarea acţiune de salvare şi relocare pe care aceştia o pregătesc în aceste zile sunt 20 de lei din Congo, Africa. De asemenea, printre alte animale care beneficiază de sprijinul şi ajutorul acestei organizaţii, sunt şi 300 de urşi din Coreea de Sud, care urmează să fie relocaţi", mai arată comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.