Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lia Savonea, preşedintele CSM, despre jucătorii care vor să o revoce: 'În mod clar am respectat mandatul plenului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Lia savonea

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a declarat vineri că respectă opiniile judecătorilor de la Curtea de Apel Braşov care au demarat procedura de revocare a sa din funcţia de membru al Consiliului, subliniind că aşteaptă ca aceştia să-şi finalizeze demersul şi apoi vor fi urmate "procedurile prevăzute de lege".

În cadrul unei conferinţe de presă, având ca temă modificarea Ordonanţei 7, Lia Savonea a fost întrebată de jurnalişti despre demersul iniţiat de Curtea de Apel Braşov privind revocarea sa din funcţie.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul medicilor: Atenţie la acest mineral esenţial pentru sănătate!

"Respect opiniile colegilor mei. Sunt în măsură să răspund la orice îmi cer, la orice imputare mi-ar face în orice moment şi nu le comentez. Aştept să-şi finalizeze demersul şi apoi urmăm procedurile prevăzute de lege (...) În mod clar am respectat mandatul plenului, cât şi dispoziţiile legale atât la discuţiile care au avut loc la Guvern, cât şi în procedurile interne atunci când am sesizat Guvernul României pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă", a spus Savonea, potrivit Agerpres.

Judecătorii de la Curtea de Apel Braşov au iniţiat, la începutul săptămânii, o procedură de revocare a Liei Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii. 

Potrivit unui comunicat, Curtea de Apel Braşov solicită revocarea ei deoarece pe 29 ianuarie a iniţiat modificarea Legii 303/2004 şi a Legii 304/2004 în lipsa unei hotărâri a plenului CSM.

CITESTE SI: Bolile grave se văd pe unghii: Semnele la care trebuie să fii atent .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.