Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liam Fox: Ar fi lipsit de responsabilitate pentru UE să refuze redeschiderea negocierilor asupra acordului de separare cu Marea Britanie

Brexit

Ar fi lipsit de responsabilitate pentru Uniunea Europeană (UE) să refuze redeschiderea negocierilor asupra acordului de separare cu Marea Britanie, a declarat ministrul britanic al Comerţului, Liam Fox, într-un interviu dat publicităţii duminică, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Premierul britanic Theresa May a declarat că doreşte să obţină modificări la acordul agreat anul trecut cu Bruxellesul asupra Brexitului, pentru a putea beneficia de sprijin în Parlamentul de la Londra. UE a subliniat că acordul nu poate fi renegociat. 

"Vor ei să spună că ar prefera mai degrabă lipsa unui acord decât să negocieze?", a declarat Liam Fox pentru Sky News. "Este în interesul nostru al tuturor să avem un acord, iar faptul că UE susţine că nici măcar nu doreşte să discute pe această temă mi se pare iresponsabil", a adăugat el. 

Cu mai puţin de două luni de la dată prevăzută pentru ieşirea Marii Britanii din UE, la 29 martie, Partidul Laburist de opoziţie a declarat că este inevitabil ca executivul să ceară o prelungire a termenului de negociere prevăzut în Articolul 50.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Tratatului Forțelor Nucleare - SUA, dispuse să reevalueze retragerea. Rusia, informată despre condiții

Fox, care anterior s-a pronunţat vehement împotriva prelungirii acestui termen, susţine că extinderea negocierilor fără să se ajungă la un acord nu ar rezolva nimic, însă este "total altceva" dacă Marea Britanie pur şi simplu ar avea mai mult timp la dispoziţie ca să-şi modifice legislaţia în vigoare pentru un Brexit fără probleme. 

Fox este al doilea ministru britanic important care sugerează că o astfel de amânare ar fi necesară, după ce ministrul de externe britanic Jeremy Hunt a declarat joi că Marea Britanie ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a-şi adapta legislaţia. 

Liam Fox a declarat că Marea Britanie ar putea părăsi UE fără un acord, dar că acest lucru ar fi în dezavantajul ţării sale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.