Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Libanul este pe marginea prăpastiei: Peste 4 milioane de oameni riscă să rămână fără apă potabilă

beirut liban

Peste 4 milioane de persoane din Liban s-ar putea confrunta cu o lipsă critică de apă potabilă sau ar putea să nu aibă deloc acces la apă zilele următoare, a avertizat sâmbătă UNICEF, pe fondul unei grave penurii de combustibili, relatează Reuters.

Libanul, cu o populaţie de 6 milioane de locuitori, se află de doi ani în criză financiară, confruntându-se cu o lipsă de păcură şi benzină ceea ce a condus la întreruperi de electricitate şi cozi lungi la cele câteva benzinării care încă mai funcţionează.

"Instituţii vitale precum spitalele şi centrele de sănătate nu au avut acces la apă potabilă din cauza întreruperilor de electricitate, punând vieţile în pericol", a declarat directorul executiv al UNICEF, Henrietta Fore, într-un comunicat.

"Dacă patru milioane de oameni sunt obligaţi să recurgă la surse nesigure şi costisitoare de apă, sănătatea publică şi igiena vor fi compromise, iar Libanul s-ar putea confrunta cu o creştere a bolilor provocate de apa nepotabilă, pe lângă creşterea numărului de cazuri de COVID-19", a mai spus ea, cerând formarea unui nou guvern pentru rezolvarea crizei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.