Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, APEL către ministrul de Interne în urma unui incident GRAV: 'Trebuie să ia MĂSURI'

www.agerpres.ro
copil căzut în puț Teleorman

Raeţchi o somează pe Carmen Dan: "Trebuie să ia măsuri şi să clarifice legislaţia în chestiunea securizării puţurilor şi fântânilor"

Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi îi solicită ministrului de Interne, Carmen Dan, să ia măsuri şi să clarifice legislaţia în chestiunea securizării puţurilor şi fântânilor, după ce s-au înmulţit cazurile cu copii care au fost în pericol să îşi piardă viaţa în ultima vreme din acest motiv.

Citește și: Vanghelie 'aruncă BOMBA': Cine a vrut să-i facă dosar lui Dragnea! 'Se băgau pe SUB UȘI'

“Evenimente precum cel din localitatea Balta Sărată din judeţul Teleorman, în care un copil a căzut în puţ şi a fost salvat urmare a unei intervenţii ISU, sunt din ce în ce mai frecvente. Printre atribuţiile esenţiale ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă – instituţie aflată în subordonarea Ministerului de Interne – se numără şi activităţile de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă şi, de aceea, voi transmite o interpelare ministrului Carmen Dan, prin care îi solicit să analizeze oportunitatea adoptării unei hotărâri de guvern sau a unui ordin de ministru care să clarifice normele de siguranţă în materie de securizare a puţurilor şi fântânilor”.

Citește și: Măruță, dezvăluiri explozive din perioada petrecută la Realitatea: 'I-am dat banii lui SOV'

Ovidiu Raeţchi a subliniat că activităţile de prevenţie în domeniul situaţiilor de urgenţă sunt esenţiale şi că prea multe vieţi de copii au fost ameninţate în ultima vreme de neglijenţă în acest domeniu.

“De exemplu, se pot impune controale la nivel judeţean pentru identificarea gurilor de acces la fântânile de apă sau la puţuri care nu sunt securizate, stabilirea unui termen rezonabil de 2-3 luni pentru rezolvarea acestei situaţii şi instituirea unei amenzi pentru cei care nu respectă termenul impus, în colaborare cu autorităţile locale. La ora actuală, potrivit unui răspuns formulat de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă la solicitarea unui cetăţean, instituţia “nu are competenţa de a obliga autorităţile publice locale în sensul de a amenda deţinătorii de fântâni/puţuri care nu au securizat gurile de acces ale acestora”. Prea multe vieţi de copii au fost ameninţate în ultimele luni de neglijenţă în acest domeniu şi se impune o intervenţie fermă şi rapidă în această zonă. Activităţile de prevenire în domeniul situaţiilor de urgenţă sunt esenţiale pentru că astfel se pot evita pierderile de vieţi, pagubele materiale sau costurile semnificative pentru intervenţie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.