Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii APLAUDĂ anunțul Departamentului de Stat al SUA privind Legile justiției: 'Comunicat fără precedent şi GRAV'

pnl.ro
pnl sigla

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că reacţia Departamentului de Stat al SUA faţă de propunerile de modificare a legilor Justiţiei este fără precedent, arătând că este important ca în România să fie păstrat un sistem democratic, cu instituţii independente puternice.

"Comunicatul prin care Departamentul de Stat al SUA cere Parlamentului Romaniei să nu aprobe propunerile legislative de modificare a legilor Justiţiei pentru că afectează lupta anti-corupţie şi independenţa sistemului judiciar este fără precedent şi grav", a scris, luni seara, Dancă pe Facebook, conform Agerpres.

Citește și: Ipoteză cutremurătoare! CTP prevestește BĂTĂI DE STRADĂ din cauza deciziilor PSD: 'Să nu se ajungă până la faza disperării buzunarului și burții'

El subliniază că independenţa sistemului judiciar este absolut necesară pentru o Românie normală cu instituţii democratice puternice şi stabile în care oamenii pot avea încredere.

"Solicitarea imperativă a partenerilor strategici ai României din alianţa NATO este în interesul românilor pentru ca PSD - ALDE să renunţe la tentativa lor de subordonare a Justiţiei în scopuri personale. Este în interesul nostru şi al partenerilor noştri să construim şi să păstrăm în Romania un sistem democratic, cu instituţii independente puternice, bazat pe respectarea legilor", conchide Dancă.

"Statele Unite constată cu îngrijorare că Parlamentul României ia în considerare o legislaţie ce ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi slăbi independenţa sistemului judiciar în România", se arată într-o declaraţie de presă intitulată "România - propuneri ce afectează independenţa sistemului judiciar" şi care aparţine purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat Heather Nauert.

Citește și: Rareș Bogdan susține SUA după mesajul ferm transmis Parlamentului: 'A fost ultima soluție'

Această legislaţie, "propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani de a construi instituţii judiciare puternice protejate de interferenţa politică", notează purtătorul de cuvânt în această declaraţie publicată luni pe site-ul Departamentului de Stat.

Statele Unite "îndeamnă Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", adaugă purtătorul de cuvânt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.