Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii continuă să spere la alegeri locale în două tururi: Pe ce se bazează Alina Gorghiu

vasile blaga alina gorghiu

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu s-a declarat convinsă că data de 4 mai va fi un succes prin soluţia pe care CCR o va pronunţa cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată, referitoare la prevederi din Legea alegerilor locale. "Data de 4 mai este o dată foarte importantă pentru PNL. (...) Nu are importanţă cine a făcut sesizarea, ce instanţă a acceptat-o, cine a transmis-o la Curtea Constituţională. Vorbesc de sesizarea la CCR pe două tururi de alegeri. Este o dată care, cred eu, nu are relevanţă doar pentru PNL sau pentru alte instituţii din România, ci relevanţa este raportată la sistemul democratic de alegeri din România. Sunt absolut convinsă că data de 4 mai va fi un succes, un succes prin soluţia pe care o va pronunţa CCR", a declarat Alina Gorghiu, joi, într-o conferinţă de presă, la finalul BPN al PNL.

Ea a spus în cazul unei decizii favorabile, pentru a fi pusă în aplicare este nevoie de ordonanţă de urgenţă. "N-aş mai crede că avem un guvern tehnocrat în România, care preferă să rămână pasiv pe o temă atât de importantă privitoare la democraţia din România, dacă nu şi-ar asuma punerea în aplicare de urgenţă a unei hotărâri venite din partea CCR - care este obligatorie pentru toată lumea", a mai spus Gorghiu. Curtea Constituţională a României discută în 4 mai excepţia de neconstituţionalitate a unor prevederi din Legea alegerilor locale, ridicată la Tribunalul Bucureşti, au confirmat joi pentru Agerpres oficiali ai CCR.

Excepţia înregistrată la CCR vizează prevederile art. 50 alin. 2 şi art. 101 alin. 2 şi 3 din Legea 115/2015 privind alegerile locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.