Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii fac curăţenie în partid: Cum îi ameninţă pe penali

Liberalii fac curăţenie în partid. Conducerea PNL îi ameninţă pe penali şi anunţă măsuri fără precedent.

PNL va avea criterii de selecţie a candidaturilor pentru alegerile locale şi parlamentare, a anunţat copreşedintele PNL Alina Gorghiu duminică la Parlament, înainte de o întâlnire cu mai mulţi studenţi.

Gorghiu a precizat că este foarte posibil ca o parte dintre actualii parlamentari ai PNL să nu se mai regăsească pe lista partidului la alegerile de anul viitor. "O parte dintre actualii parlamentari ai PNL nu se vor mai regăsi pe lista partidului la alegerile de anul viitor, o parte vor merge către structurile locale şi vor candida la alegerile locale, că sunt lideri regionali şi locali în zona din care provin. Pe de altă parte, avem o discuţie care probabil se va concretiza marţi. (...) Vom genera şi nişte criterii pentru alegerile locale, vom avea criterii pentru alegerile parlamentare, pentru depunerea candidaturilor, pentru selecţia candidaţilor pentru parlamentare. Eu am convingerea că în toamna anului viitor vor fi procente bune de oameni noi pe listele parlamentare", a spus liderul liberal, conform Agerpres.

Citeşte şi: Adrian Mutu a dat o lovitură de milioane de euro: Ce a făcut fotbalistul

Potrivit lui Gorghiu, analiza unui membru al PNL nu va ţine cont de trecutul politic, ci de "competenţă, integritate, imagine, de cum este perceput de electorat".

"Este foarte posibil ca unii membri ai fostului Cabinet Emil Boc să nu mai fie în prim planul politicii, este posibil ca unii din Cabinetul Tăriceanu să nu mai fie în prim planul politicii, aşa cum e posibil ca membri ai actualului Parlament să nu se mai regăsească în Parlamentul României. Ştiu că nu este un mesaj care să facă pe unii dintre colegii mei să mă iubească, dar credeţi-mă că altfel nu o să generăm deloc impactul pe care ni-l dorim când vom participa în alegeri", a adăugat Alina Gorghiu.

Ea a mai spus că intenţionează să mărească prezenţa femeilor în politică şi că se lucrează în acest sens la un proiect de lege, care ar putea fi luat în discuţie publică în luna decembrie.

Citeşte şi: S-au stabilit câştigătorii de la Loteria bonurilor fiscale: Vezi cu ce bon s-a câştigat

"Nu vă spun detaliile tehnice, pentru că se lucrează la ele şi vreau să fie o discuţie serioasă cu celelalte grupuri parlamentare. Nu mă interesează să fie eticheta PNL. Este un proiect care ţine de o faţă normală a unui partid politic, de o schimbare în clasa politică, de un aer mai european", a explicat Alina Gorghiu.

Citeşte şi: Alertă în Belgia. O maşină suspectă a fost găsită într-o suburbie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.