Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberalii, ultimatum disperat pentru Cioloş. Ce vrea conducerea de la şeful din Piaţa Victoriei

pixabay.com
diverse, umbra, timp

Liberalii bat şeaua ca să priceapă...Palatul Victoria. Presaţi de sondaje, care îi arată mult în urma social-democraţilor, liderii de la vârful PNL au nevoie ca de aer de o implicare mai activă a premierului Dacian Cioloş în campanie.  Simpla prezenţă a acestuia pe afişe nu ajută, iar campania modestă făcută de proprii candidaţi nu lasă dubii.  Ori Cioloş se mobilizează pe ultima sută de metri, alături de partidul care l-a luat în braţe ca cel bun de nominalizat pentru scaunul de premier post-alegeri, ori totul va rămâne un vis şi Cioloş se va prăbuşi alături de PNL.

Vezi și: De ce NU ar trebui să fie 1 Decembrie Ziua Națională a României

Vezi și: Carmen Iohannis a lipsit de la Ziua Națională: Ce mesaj transmite soţia preşedintelui

Liberalii nu reuşesc deloc să-şi găsească tempo-ul necesar pentru o camanie de succes. Au mizat prea mult pe imaginea  lui Cioloş, în tandem cu cea a  preşedintelui Klaus Iohannis şi prea puţin pe aportul electoral al  propriilor candidaţi la parlamentare. În ceasul a unşpelea au realizat eroarea de tactică comisă şi au încercat să dreagă busuiocul numai după ce a fost clar că Cioloş nu va ridica un pai în sprijinul lor şi se va limita la măsurile guvernamentale pe care liberalii le pot exploata. Sau nu, cum s-a şi dovedit, social-democraţii fiind mult mai capabili să neutralizeze potenţialul electoral al acţiunilor cabinetului Cioloş, decât au putut liberalii să le folosească. 

Fără o locomotivă electorală propriu-zisă, incapabili să facă transferul de imagine şi de încredere de care Cioloş se bucură în rândurile românilor, liderii liberali au ajuns disperaţi şi sunt pe punctul de a forţa mâna premierului, susţin surse liberale. "Ori se implică şi clarifică al cui premier vrea să fie, ori pică odată cu noi şi ne uităm de pe margine la Dragnea cum îşi face jocurile pentru patru ani", ne-au declarat sursele citate. 

Semnalul cu caracter ultimativ a fost dat deja chiar de conducerea de la vârful PNL.  Într-un interviu dat jurnaliştilor de la Hotnews, preşedintele Alina Gorghiu  susţinea că Ar fi preferat un premier angajat politic alături de liberali, de la care ar  fi aşteptat o declarație în care să spună clar că a acceptat să candideze ca premier din partea liberalilor "pentru că partidul l-a susținut necondiționat la guvern în timp ce PSD-ul cu domnul Dîncu l-au sabotat".

Vezi și: Victor Ciutacu: Se pregătește ceva. Poate o saltă pe Gabriela Firea!

"Mi-aș fi dorit să văd un prim-ministru angajat politic. Un prim-ministru care să fie stindardul", a afirmat Gorghiu. (...) Aş mai vrea să mai spună că acest partid, mi-aș dori să aud că spune răspicat că acest partid a început un proces care îl face un partid - haideți să nu spun dur - frecventabil, dar un partid pe care să-l aprecieze și domnia sa. Dacă n-ar fi existat această apreciere a lui Dacian Cioloș față de Partidul National Liberal, n-ar fi acceptat candidatura de prim-ministru. Însă sunt multe lucruri pe care noi le mai avem de făcut", a explicat Gorghiu.

Potrivit surselor citate, semnalul a fost receptat ca atare, dar conducerea liberală vrea, cât mai rapid, o discuţie tete-a-tete cu premierul pentru a clarifica natura viitoare a acestei colaborari. Liberalii speră ca preşedintele Klaus Iohannis, de altfel aproape inexistent în această campanie, să influenţeze în favoarea lor aceste discuţii şi să-l determine pe Cioloş să iasă din starea de neutralitate  auto impusă pentru a recupera ceva din handicapul procentual existent între PNL şi PSD în ultimele 10 zile de campanie rămase. 

Altfel, totul este pierdut, iar liberalii pot bătea din buze de pe băncile Opoziţiei, în timp ce Cioloş, în lipsa sprijinului popularilor europeni, nu va putea spera nici măcar la continuarea carierei sale la Bruxelles, ca premiu de consolare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.