Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liberty Global și Telefonica au convenit să își fuzioneze afacerile din Marea Britanie, într-un acord de 38 de miliarde de dolari

fuziune

Liberty Global și Telefonica au convenit să își fuzioneze afacerile din Marea Britanie, într-un acord de 38 de miliarde de dolari care va crea un concurent în furnizarea de servicii de mobil și internet pentru liderul BT, anunță Reuters, potrivit MEDIAFAX.

În cea mai mare tranzacție de pe piața britanică a telecomunicațiilor din ultimii cinci ani, acordul va reuni furnizorul de televiziune prin cablu Virgin Media cu O2, cel de-al doilea cel mai mare operator de telefonie mobilă.

Citește și: Ion Cristoiu prezintă cele 'două instituții care nu s-au lăsat șantajate de regimul Iohannis': 'CCR și Avocatul Poporului'

Tranzacția va forța rivalii Vodafone, Sky Comcast, Three UK și TalkTalk să se repoziționeze pentru ține pasul cu cei doi actori importanți ai pieței.

În condițiile acordului, unul dintre cele mai mari din perioada pandemiei, companiile-mamă vor avea părți egale din noua entitate.

Tranzacția evaluează O2 la 12,7 miliarde de lire sterline și Virgin Media la 18,7 miliarde de lire sterline, inclusiv datoriile. Entitatea nou formată va investi 10 miliarde de lire sterline pe piața din Marea Britanie pe parcursul a cinci ani.

Citește și: Primul SMART VILLAGE din România TAIE fața marilor orașe: are APLICAȚIE prin care se pot sesiza probleme legate de COVID-19

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.