Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Licitația pentru lucrările lui Banksy de la Paris, a atras un interes deosebit după ce un alt tablou s-a autodistrus la Londra

Kidsout
copii pictura

Mai multe lucrări ale lui Banksy au fost vândute miercuri seara de casa Artcurial din Paris, într-o licitaţie care a atras atenţia în mod deosebit, după autodistrugerea unuia dintre tablourile sale luna trecută la Londra, însă până la urmă preţurile au fost modeste şi nu a avut loc nicio acţiune spectaculoasă, relatează joi EFE preluată de Agerpres.

Lucrările misteriosului artist urban au fost scoase la licitaţie ca parte a unei colecţii private ce cuprinde 130 de reproduceri de artă pop şi urbană din secolele XX şi XXI, din care făceau parte şi JR, Kaws sau Shepard, expuse anterior în oraşe ca Malaga sau Berlin, sub titlul 'Search and Stop, Collecting from Banksy to Mark Ryden'.

Atenţia mass-media era orientată spre Banksy după ce pânză sa 'Girl With Balloon' s-a autodistrus, după ce fusese vândută la licitaţie cu suma de 1,180 milioane de dolari de casa de licitaţii londoneză Sotheby's, o formă de a denunţa mercantilismul artei şi care a sfârşit prin a dubla preţul iniţial al tabloului.

La Paris, serigrafia 'Stop and Search', care denunţă intervenţia poliţiei, s-a vândut dublu faţă de preţul estimat, cu 65.000 de euro, iar 'Soup Can (Yellow/Emerald/Brown)', cu 46.800 de euro, preţul de pornire fiind de între 15.000 şi 20.000 de euro.

În timp ce 'Queen vic', o satiră la adresa reginei Victoria, s-a vândut cu 11.700 de euro, cu mult peste 3.500 - 4.000 de euro cât fusese estimat iniţial, iar 'Love rat', a fost achiziţionat cu doar 1.700 de euro.

Casa Artcurial a ţinut să precizeze ironic, că niciuna dintre opere "nu a suferit pagube" după ce a fost vândută la licitaţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.