Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider al extremei drepte, acuzații grave la adresa Angelei Merkel: Un 'dictator'

Angela Merkel

Un lider al extremei drepte germane a calificat-o 'dictator' pe şefa executivului de la Berlin, Angela Merkel, acuzată că doreşte să ''înlocuiască poporul german'' cu migranţi, a relatat duminică publicaţia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, citat de AFP, informează agerpres.ro

În timpul unui miting desfăşurat în apropiere de Berlin, Alexander Gauland, vicepreşedinte al formaţiunii populiste 'Alternativa pentru Germania' (AfD), a acuzat-o pe Merkel că tinde să transforme radical aspectul ţării prin promovarea unei politici de azil prea permisive. 

Gauland a adăugat că marile partide germane duc o politică de ''invazie umană'', o ''tentativă de a înlocui treptat poporul german cu populaţii venite din cele patru colţuri ale lumii''. 

Imaginile cu discursul vicepreşedintelui AfD au fost postate şi pe YouTube. Pe o pancartă ţinută de unul dintre simpatizanţii formaţiunii se poate vedea mesajul ''Astăzi suntem toleranţi şi mâine vom fi străini în propria noastră ţară'', slogan folosit de partidul neonazist NPD. 

AfD, formaţiune creată în urmă cu trei ani, a adoptat o poziţie tot mai dură contra imigranţilor şi musulmanilor, în contextul în care Germania a primit anul trecut 1,1 milioane de solicitanţi de azil. Partidul este creditat în sondajele de opinie cu 15% din intenţiile de vot ale electoratului german.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.