Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider ALDE se alătură PNL pe blocarea dublării alocațiilor pentru copii: 'Să ne gândim la responsabilitatea politică'

Agerpres
Varujan Vosganian

Președintele ALDE Iași Varujan Vosganian spune că majorarea alocațiilor pentru copii de 4 ori, într-o țară cu tensiuni bugetare, „este un lucru care ne face să ne gândim puțin la responsabilitatea politică”: „e bine ca acei copii să aibă și locuri de joacă, să aibă și case, să aibă și drumuri”.

„Faptul că în România, într-o țară cu tensiuni bugetare, alocațiile pentru copii au crescut de 4 ori, într-un an, ca viziune legislativă este un lucru care ne face să ne gândim puțin la responsabilitatea politică. De la 80 de lei la 320 de lei înseamnă o creștere de 240 de lei, adică 55 de euro, ceea ce înseamnă cam aproape 700 de euro pe an. 700 de euro înmulțit cu aproape 4 milioane înseamnă aproape 3 miliarde de euro”, a spus Vosganian, potrivit Mediafax.ro.

Citește și: Câștigarea primăriei Capitalei îl face pe Ludovic Orban să-și calce pe orgoliu! Ce lideri PNL sunt bagați în sondaje

Fostul ministru al Finanțelor a adăugat că majorarea alocațiilor implică „responsabilitate politică": „E foarte bine să dăm alocații pentru copii, dar e bine ca acei copii să aibă și locuri de joacă, să aibă și case, să aibă și drumuri pe care să meargă la grădinițe, să aibă și microbuze”.

Premierul Ludovic Orban a anunțat, vineri, că Guvernul va proroga, după promulgare, termenul de intrare în vigoare a Legii privind dublarea alocațiilor, până când vor fi găsite resurse financiare. Premierul precizează că cel mai probabil banii vor fi alocați la rectificarea din iulie.

În luna decembrie a anului trecut, Camera Deputaților a votat, decizional, inițiativa legislativă care prevede dublarea alocației pentru copiii între 2 și 18 ani, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv la 600 de lei pentru copiii cu handicap.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.