Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider CJ acuză Guvernul că a luat 'cea mai nesimțită' decizie după 1989

Facebook
sedinta de guvern

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a declarat, vineri, că hotărârea aprobată joi de Executiv privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă al Guvernului pentru unităţi administrativ-teritoriale este "cea mai nesimţită, ticăloasă, inechitabilă HG" dată în România după 1989, care, la nivelul judeţului, afectează 79 de localităţi.

Citește și: Acordul cu USR-PLUS a stârnit IUREȘUL în PNL: liberalii, minoritari în propriul Guvern/SURSE .

"Ieri (joi-n,r,), Guvernul PNL a adoptat o rectificare de buget prin care şi-a bătut joc de o ţară întreagă. În vreme ce ei se certau pe funcţii la vile de protocol şi îşi împărţeau ciolanul, au împărţit mişeleşte ţara în două: în cetăţeni care au ales la locale PSD şi cetăţeni care la alegerile locale au ales PNL. La Dolj, situaţia este mai dramatică. (...) Peste tot în ţară prin această HG au fost daţi bani cu precădere doar primăriilor conduse de primari PNL, iar celelalte consiliile locale, comunităţi nu au primit bani ca şi când nevoile sau virusul Covid-19 alege unde intră, ca şi când virusul alege anumite primării sau comunităţi locale. Mai trist este că avem prim-ministru din Dolj, că avem ministru în Guvern din Dolj şi, cu toate acestea, nu au ţinut cont că judeţul are nevoi în fiecare din cele 111 unităţi administrative", a spus Cosmin Vasile într-o conferinţă de presă la sediul PSD Dolj.

Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că, după cum au fost alocate sumele de bani primăriilor din Dolj, de exemplu, reiese că numai comunităţile în care sunt primari PNL "ar avea nevoi de rezolvat".

"Nu putem spune că nu ştiau care sunt problemele comunităţilor, pentru că i-am văzut în târguri (n.r.- în campania electorală), i-am văzut şi la Bistreţ, şi la Gighera, unde sunt primari PSD, aşa cum i-am văzut şi în localităţi conduse de PNL. Însă atunci promiteau că vor dezvolta Doljul, dar, cu prima ocazie când au avut pixul în mână, şi-au bătut joc de 79 de localităţi din Dolj (n.r. -unde sunt primari PSD). Vedeţi că nevoi au numai primăriile conduse de PNL. Craiova nu se vede în acest tabel, iar primării ca Oradea, Timişoara sau Bucureşti, săracii de ei, primesc ajutor de încălzire. (...) 1.193 de primării PNL au primit bani - 455 milioane lei, iar 1.480 de primării PSD au primit 77 de milioane lei", a mai afirmat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a precizat că nici la consilii judeţene împărţeala nu este echitabilă, fondurile fiind alocate către 10 consilii judeţene, din care unul singur este condus de PSD, iar acesta a primit 900.000 lei.

"Restul sumelor au fost date consiliilor judeţene conduse de PNL sau de UDMR, noii lor parteneri. Juriştii noştri de la nivel central vor ataca în contencios-administrativ această HG de rectificare şi vor fi declanşate acţiuni împotriva fiecărui ministru şi oficial din Guvern care a semnat această hotărâre. Sperăm că nu vom mai avea asemenea HG nesimţite prin care îşi bat joc de populaţia care nu i-a votat. De altfel, la alegerile din 6 decembrie, populaţia le-a arătat un cartonaş roşu de care nu ţin cont, dar termenul scadent pentru ei se apropie", a declarat Cosmin Vasile.

La rândul său, vicepreşedintele CJ Dolj, Mihai Neaţu, a spus că inechitatea se vede şi la sumele alocate aeroporturilor din România.

"Aici putem spune că avem pretenţii suplimentare, pentru că un anumit tovarăş care este prim-ministru şi care azi ar trebui să îşi ia mandatul de parlamentar de Dolj atât a ştiut să arate către Aeroportul din Craiova, care este aeroportul care generează cele mai multe cheltuieli care nu se recuperează pentru a sprijini un parteneriat strategic. Iar tovarăşul respectiv fiind şi ministru pe o anumită zonă ar trebui să ştie ce înseamnă un parteneriat strategic. Din 20.729.000 lei pentru aeroporturi, Craiovei i s-au alocat doar 630.000 lei, iar restul au fost alocate la Cluj Napoca - 8.537.000 lei, la Iaşi - 5.407.000 lei, la Sibiu - 3.385.000 lei şi la Bacău - 2.770.000 lei", a afirmat Mihai Neaţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.