Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PER, atac DUR la ministrul Doina Pană: 'O spovedanie INUTILĂ'

per.ro
sigla PER - Partidul Ecologist Roman

"Doamna ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană a dorit să ne informeze astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, despre multiplele nerealizări în calitatea sa de înalt demnitar al statului, atât din mandatul anterior, cât și din actual mandat. Conferința a debutat cu o riguroasă analiză a dezastrului produs asupra pădurilor românești de "mafia transpartinică" în perioada 2008 – 2012, când s-a tăiat la ras pădurea după o sumedenie de versanți ai țării. A ocolit însă cu multă grijă și nu ne-a spus cam ce suprafață de teren a fost defrișată la ras și ce suprafață totală a moștenit de la precedentele guvernări pentru o administrare judicioasă de către dânsa.

Foarte încrezătoare însă a abordat perioada propriului mandat din anul 2014, când elementul de laudă central l-a reprezentat numai o singură Hotărâre de Guvern care a pus bazele unui sistem informatic intitulat "Radarul pădurilor", dar care dintr-o îndărătnicie a mafiei transpartinice nu prea a funcționat, astfel că tăierile legale dar executate fără nici un rost, cât și tăierile nelegale a lemnului din pădurile românești s-a accentuat de la zi la zi. Nici cu Noul Cod Silvic la care Dânsa susține că a avut o contribuție substanțială nu a avut cu ce a se lăuda, pentru că acest document juridic nu a putut fi aplicat întrucât instituția Prezidențială l-a returnat Parlamentului pentru refacerea și completarea lui corespunzătoare.

Citeşte şi: Dan Voiculescu, PRIMELE DECLARAŢII despre boala sa. 'Sigur voi fi operat' - VIDEO

Dar pentru actualul mandat ne-a spus răspicat că are cu a se lăuda. Da, a pus piciorul în prag și a reușit să anuleze un contract cu o firmă care a tocat ceva milioane de euro ca să realizeze un sistem informațional complex cu privire la starea pădurii, a lemnului și a ecosistemului forestier, dar care nu a mai putut fi finalizat. Așa că, astăzi am rămas tot cu ce am avut prin anii 2012, adică cu nimic, sau mai bine zis cu paguba enormă de circa 5 miliarde de euro din exploatarea deșănțată a pădurilor românești. Dacă nu s-a făcut nimic, atunci ne așteptăm conform tradiției ca nici de azi înainte să nu se facă mai nimic sau să se desăvârșească distrugerea până la capăt a pădurilor virgine și a ceea ce a mai rămas din restul pădurilor românești.

Despre viitor am fost informați că nu trebuie să ne facem nici un fel de griji, pentru că pădurea se reface singură și crește la noi în România așa de repede că nici nu trebuie să mai modificăm cota tăierilor legale în valoare de circa 18 milioane metrii cubi pe an. Ce a uitat doamna Ministru să ne mai spună este că această cotă a tăierilor de masă lemnoasă era valabilă pe timpul comunismului când România avea cam 24% din teritoriul țării acoperit cu păduri, ia astăzi ne mai putem lăuda cu circa 16-17% din suprafața împădurită, dar exploatăm ca și cum am avea la dispoziție pădurile din jungla Amazonului.

Citeşte şi:  Judecătorii au DECIS: Ioana Băsescu SCAPĂ de controlul judiciar

Se vede bine că acest demnitar, fără ca cineva să o constrângă, așa de la sine putere, doamna Ministru a ținut să ne aducă la cunoștință cu lux de amănunte toate nerealizările pentru care dânsa a încasat o leafă frumușică de la statul român, adică din buzunarul contribuabilului pe care îl expune cu bună știință din ce în ce mai des la multiple calamități, respectiv la inundații și alunecări de teren care îi distrug bunurile materiale, îi strică drumurile și satul, dar mai ales îl face din ce în ce mai sărac și mai bolnav.

Poate că prin această conferință de presă doamna ministru Doina Pană a crezut că păcatul mărturisit este și pe jumătate iertat. Ce nu a înțeles însă dânsa că acest popor milostiv care îi asigură o leafă bună și o pensie îndestulătoare, dar ambele total nemeritate, nu mai este dispus să înghită asemenea spovedanii, că avem nevoie de specialiști destoinici și curajoși, nu de oameni care se vaită sau se laudă cu neputința lor și a celor din jurul dânsei.

Se pare că la viitoarea analiză a performanței manageriale a acestui ministru, care probabil se va face curând, conform tradiției din PSD, o va ajuta să fie propulsată pe o altă funcție decizională mult mai importantă, comparativ cu cea de astăzi. Deci se vede bine cum se poate mânca o pâine bună ca înalt demnitar al statului român când dovedești că nu faci nimic bun pentru țară, când te poți lăuda că practici la cel mai înalt nivel sperjurul și blasfemia, că de, asta este România de astăzi unde asemenea comportamente sunt la mare modă.", se arată într-un comunicat de presă al PER.

Citeşte şi: DOCUMENT BOMBĂ, semnat de Kovesi. Cum voia şefa DNA să obţină ACCESUL la CONTURILE românilor - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.