Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider politic german: Armata trebuie echipată 'în cea mai mare viteză'

General History
armata germania

Un lider politic german a cerut ca industria de armament a ţării să îşi accelereze capacităţile de producţie, dată fiind lipsa de echipament pentru Bundeswehr (armata germană), transmite dpa.

Lars Klingbeil, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la guvernare, a afirmat că trebuie să se renunţe la ideea eronată că există o mare cantitate de echipament militar disponibilă.

'Toate acestea trebuie să fie produse', a spus Klingbeil duminică seara la postul public ARD.

Dacă industria de armament germană, care şi-a redus tot mai mult capacităţile în ultimii ani, nu poate satisface cerinţele, Bundeswehr va trebui să se orienteze pentru achiziţii spre alte ţări.

'Este clar că avem nevoie să echipăm Bundeswehr repede şi bine, şi că trebuie să lucrăm la aceasta cu toată viteza', a spus Klingbeil.

Liderul social-democrat a subliniat că, după invazia rusă în Ucraina declanşată la 24 februarie, este necesar ca Bundeswehr să procure 'cu mare viteză' echipament modern.

Guvernul german a stabilit recent un obiectiv de a achiziţiona muniţii în valoare de 20 miliarde de euro, atât pentru dotarea armatei proprii, cât şi pentru a fi trimise în Ucraina.

Problema este că o mare parte din industria de armament germană şi-a închis unele linii de producţie în ultimii ani din lipsă de comenzi.

Discuţiile se vor axa pe modul în care industria îşi poate extinde şi accelera producţia.

În februarie, cancelarul Olaf Scholz a anunţat o creştere masivă a bugetului de apărare, care să depăşească pragul de 2% din PIB, în contextul în care conflictul din Ucraina a obligat Berlinul să îşi regândească politica externă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.