Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD: Bugetul pentru anul 2023 este un buget pentru dezvoltare, nu de austeritate

Facebook
Marius Dunca

Partidul Social Democrat a conceput pentru anul 2023 un buget național în care economia să meargă și mai bine, să se facă investiții și oamenii să aibă siguranța locului de muncă, susțin social-democrații într-un comunicat de presă.

Potrivit acestora, prin buget se alocă resurse record pentru investiții – 7,2% din PIB (112 mld. lei) și se finanțează măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Mai mult, susțin aceștia, bugetul contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor.

Bugetul de stat pentru 2023 se bazează pe ipoteze macroeconomice corecte, realiste, și va face ca România să ajungă la un PIB istoric în 2023 - 1552,1 mld. Lei, echivalent cu peste  300 miliarde euro, subliniază PSD.

Protejăm nivelul de trai al populației vulnerabile !

  • Peste 12 milioane de români vor beneficia de creșteri de venituri (creșteri de pensii, salarii, alocații, burse, indemnizații plus ajutoare de alimente si pentru facturi). Pachetul de protecție socială ”Sprijin pentru Români”, pentru categoriile vulnerabile, gândit de PSD se ridică la 16 miliarde de lei!

Bugetul de stat pentru anul 2023 susține măsuri concrete de combatere a prețurilor

  • Inflația se va reduce la 8%  în 2023, la jumătate față de nivelul actual. În principal datorită schemei de plafonare/reglementare a prețurilor la energie și gaze impusă de PSD.

Reindustrializare a României! Întoarcem în economie de 4 ori mai mult decât a făcut-o guvernarea de dreapta!

  • Stimulii pentru populație si companiile care produc si creează locuri de muncă, reprezintă peste 8% din PIB, de 4 ori mai mult decât au făcut-o guvernările de dreapta anterioare, Cîțu și Orban.

Însănătoșirea finanțele publice românești după dezastrul guvernărilor de dreapta!

  • Deficitul bugetar (ESA) se va reduce la 4,4% din PIB.  La preluarea guvernării, în 2021, deficitul bugetar ajunsese la 6,72% din PIB.

Promovăm politici si programe în care spunem românilor exact unde se duc impozitele și taxele plătite!

  • Bugetul conține 233 programe, din care 221 sunt finanțate din bugetul de stat, 6 prin bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și 6 prin Bugetul de asigurări sociale de stat.

Investim în Sănătate și Educație!

  • La Educație alocăm 3,2% din PIB, plus 6 miliarde lei față de anul 2022.
  • La Sănătate: Limita aprobată în Guvern pentru Ministerul Sănătății pe anul 2023 este mai mare cu 36%, cu încă 5,106  miliarde de lei , comparativ cu anul 2022.

Respectăm angajamentele față de partenerii NATO și pentru a asigura securitatea apărării României

  • 38,8 miliarde lei alocați pentru Apărare, 2,5% din PIB.

La nivelul Județului Brașov sunt alocate o serie de bugete pentru dezvoltare

  • 1,37 de miliarde de lei din sumele defalcate din TVA. Din această sumă, 285 de milioane de lei este suma alocată Județului Brașov, pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul județelor (printre care cheltuielile cu asistența socială, cele pentru Programul „Cornul şi Laptele” sau cele pentru plata personalului neclerical).
  • 13 milioane de lei din sumele defalcate din TVA), pentru repararea şi întreținerea drumurilor județene.
  • 1,3 miliarde de lei va fi repartizată primăriilor din județul Brașov, pentru susținerea cheltuielilor descentralizate (învățământ, plata asistenților personali şi a indemnizațiilor pentru persoanele cu handicap, plata burselor şi alte cheltuieli).
  • 33 de milioane de lei, pentru pentru finanțarea învățământului particular şi a celui confesional.
  • 12,4 milioane de lei  pentru echilibrarea bugetelor locale ale primăriilor din Județul Brașov.

De asemenea, în Legea bugetului de stat pentru anul 2023 se regăsește și amendamentul depus de senatorul PSD Brașov Marius Dunca, împreună cu colegii săi de partid, deputatul Marian Rasaliu și senatorul Marius Toanchină, dar și cu deputatul de Brașov Ana Loredana Predescu. Prin acest amendament a fost suplimentat bugetul Ministerului Transporturilor cu suma de 2 milioane de lei, pentru construirea ocolitoarei municipiului Făgăraș. Alocarea fondurilor este necesară pentru demararea proiectului. Varianta ocolitoare a municipiului Făgăraș este o necesitate atât pentru locuitorii orașului, cât și pentru șoferii care tranzitează municipiul”, a argumentat senatorul PSD Brașov Marius Dunca.

Bugetul de stat pentru anul 2023 contribuie la stabilizarea macroeconomică și la ușurarea poverii facturilor mărite și a creșterii prețurilor. Cu toții avem nevoie ca pentru creșterea nivelului de trai economia să fie funcțională, să se facă investiții și cetățenii să aibă siguranța locului de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.