Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD, după ce a votat dublarea alocaţiilor pentru copii: 'PNL să facă pe acelaşi principiu ca noi'

Adrian Solomon

Preşedintele Comisiei pentru muncă, deputatul PSD Adrian Solomon, a declarat, marţi, că a propus dublarea alocaţiilor pentru copii ca guvernarea PNL să le mărească, aşa cum a făcut PSD, menţionând că "există sustenabilitate", pentru că s-au putut da "sute de milioane de euro" familiei Micula.

"Am propus dublarea alocaţiilor pentru copii. S-a făcut când am fost noi la guvernare şi în 2015, de la 42 de lei a crescut la 84 de lei, şi în februarie anul acesta, când eram tot noi la guvernare, de la 84 de lei la 150 de lei şi acum, iată, sunt ei la guvernare, să facă pe acelaşi principiu cum am făcut noi", a afirmat Solomon, după şedinţa Comisiei de muncă.

Citește și: Guvernul taie în carne vie: un val uriaș de bugetari pleacă din sistem. Se ÎNGHEAȚĂ salariile demnitarilor


El a explicat că trebuie daţi mai mulţi bani pentru copii.

"Eu cred că copiii au dreptul la alocaţii mai mari, pentru că argumentele au fost întotdeauna că în ţările civilizate aceste alocaţii merg până la 600 de euro, la noi erau 20 de euro. (...) Există sustenabilitate, atât timp cât vrem nişte copii bine finanţaţi în ţara asta. (...) În ţara noastră avem sute de milioane de euro să dăm familiei Micula, nu avem să dăm câteva sute de lei unor amărâţi?", a mai spus Solomon.

Cuantumul alocaţiilor pentru copii urmează să fie dublat, ajungând la 300 de lei, conform unui amendament adoptat, marţi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor.

Totodată, în baza propunerii formulate de către Adrian Solomon (PSD), alocaţia pentru copiii cu dizabilităţi ar urma să fie de 600 de lei.

Astfel, au fost aduse modificări OUG 9/2019 pentru modificarea şi completarea legii nr. 61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art. 58 alin. 1 din legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. Raportul favorabil a fost adoptat cu 16 voturi pentru şi 6 abţineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.