Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lider PSD: România nu trebuie să intre în jocul lui Vladimir Voronin

voronin

România nu trebuie să intre în jocul lui Vladimir Voronin, discursul liderului PCRM fiind o revenire la "vechea marotă" legată de presupusele intenţii revizioniste ale României. Iată cum comentează  senatorul PSD, Titus Corlăţean, declaraţiile liderului comunist moldovean.

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, i-a trimis o scrisoare preşedintelui PE, Martin Schulz, în care afirmă că autorităţile române susţin acţiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova şi promovează o politică de "încorporare" a acestei ţări.

Titus Corlăţean, consilier onorific al premierului Victor Ponta pentru relaţia cu Republica Moldova, a declarat, la RFI, că "e o veche retorică pe care o cunoaştem la liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, revenirea la vechea marotă cu intenţiile astea revizioniste absconse, obscure ale României şi ele sunt explicabile prin faptul că Partidul Comuniştilor ştie deja că urmează să intre efectiv deplin în Opoziţie. Până acum, a existat această combinaţie, cu sprijin din Parlament pentru Guvern din partea comuniştilor, cu anumite beneficii pentru comunişti. Acum, lucrurile astea e foarte posibil să dispară şi atunci strategia politică este de a se reveni la ceea ce altă dată producea efecte cu caracter electoral pentru comunişti".

"Nu trebuie să intrăm în jocul ăsta, mai ales că România a fost extrem de consecventă ca stat şi ca poziţie a autorităţilor în a susţine integrarea europeană a Republicii Moldova, dar pe de altă parte nici nu putem să spunem: staţi un pic, nu ne interesează modul în care în cadrul societăţii din Republica Moldova tot mai mulţi cetăţeni, începând cu cei tineri îşi asumă identitatea românească. Este dreptul lor şi nu putem să condamnăm faptul că în România, românii din România nu rezonează la afirmarea identităţii, asumarea identităţii româneşti dincolo de Prut, e chestiunea şi libertatea şi dreptul societăţilor civile din cele două ţări să se manifeste în această direcţie", afirmă fostul ministru de Externe.

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, susţinea în scrisoarea trimisă preşedintelui PE, Martin Schulz, că la Marea Adunare Naţională de duminică, organizată de Blocul Unităţii Naţionale la Chişinău, au participat aproximativ trei mii de oameni, din care, potrivit comuniştilor, două mii ar fi fost cetăţeni ai României, care au fost aduşi în capitala Republicii Moldova pentru a participa la eveniment, "inclusiv senatori români şi alţi oficiali de rang înalt".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.