Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lideri din șase state membre UE sunt de acord cu propunerea de reformare a procedurii de extindere

UE Uniunea europeana

Lideri din șase state membre ale Uniunii Europene i-au transmis o scrisoare președintelui în funcție al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, prin care își exprimă sprijinul față de propunerea Franței de reformare a procedurii de extindere a Blocului comunitar, potivit politico.eu, scrie Mediafax.

Documentul este semnat de către miniștrii de Externe din Austria, Cehia, Polonia, Slovacia, Italia și Slovenia. Reprezentanții celor șase țări sprijină reformarea actualei proceduri, dar și impunerea unui termen-limită pentru începerea negocierilor pentru a evita ca procedura să se prelungească pe termen nelimitat.

Scrisoarea a fost trimisă ca urmare a deciziei Consiliului European de a nu deschide încă negocierile de aderare cu Albania și Macedonia de Nord, decizie pe care Juncker a calificat-o ca fiind „o greșeală istorică”.

Citește și: Hong Kong: Participare semnificativă la alegerile locale, încă de la primele ore de vot

Astfel, cei șase miniștri susțin că procesul de aderare la Uniunea Europeană este unul problematic, afirmație care, cel mai probabil, va fi susținută de Franța, însă solicită și stabilirea unui termen clar pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord.

„Este adevărat că actualul proces de aderare se mișcă greu și neuniform în Balcanii de Vest. De aceea, suntem pregătiți să ne angajăm în mod constructiv pentru îmbunătățirea acestui proces. Vom face acest lucru pentru a permite Uniunii Europene să ajungă la un consens privind începerea negocierilor de aderare cu Albania și Macedonia de Nord în martie 2020”, se arată în scrisoare.

Franța a anunțat luna trecută că se opune momentan începerii negocierilor privind aderarea Albaniei și Macedoniei de Nord la Uniunea Europeană, cu toate că liderii principalelor instituții ale Uniunii Europene au cerut statelor membre să înceapă discuțiile de aderare a celor două țări balcanice la Blocul comunitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.