Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii autoproclamatelor republici din estul Ucrainei nu se mai ascund: Unirea cu Rusia va fi discutată după 'eliberarea completă a teritoriului'

Denis Pushilin, denis pușilin

Republica Populară Doneţk nu exclude posibilitatea aderării la Rusia. Cu toate acestea, această problemă va fi luată în considerare după „eliberarea completă a teritoriului RDP de naționaliști și Forțele Armate ale Ucrainei”, a declarat guvernatorul autoproclamatei republicii, Denis Pușilin.

„DPR va decide problema aderării la Rusia după eliberarea întregii republici”, a spus Pușilin. Cuvintele sale sunt citate de canalul de Telegram al Centrului de coordonare a apărării teritoriale a RPD.

Liderii republicilor Donbass LPR și DPR au cerut Rusiei, în februarie a acestui an, să le recunoască independența. Pe 22 februarie, Rusia a recunoscut Republicile Populare Donețk și Lugansk în limitele specificate în constituțiile lor.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat pe 24 februarie o „operațiune specială” pe teritoriul Ucrainei. Potrivit acestuia, misiunea militară a prevenit un atac ucrainean asupra Donbass.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a prezentat originalele telegramelor secrete cifrate ale brigăzii 4 a Gărzii Naționale a Ucrainei, capturate de militari ruși, din care rezultă că până pe 28 februarie trupele trebuiau să se pregătească pentru a începe ostilitățile în Donbass. Astfel, a precizat Ministerul Apărării, „operațiunea specială” rusă a făcut posibilă salvarea civililor din Donbass.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.