Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii de la Davos, ÎNGRIJORAȚI de războiul dintre SUA și China. Economia mondială și investițiile, în PERICOL

davos-world-economic-forum2012

Donald Trump a afirmat la ediţia din 2018 a Forumului Economic Mondial de la Davos că America este un loc extraordinar pentru investiţii, dar nu s-a dovedit aşa, directorii de companii fiind nemulţumiţi de politicile preşedintelui american, despre care consideră că vor afecta afacerile şi investiţiile, transmite Reuters, conform news.ro.

Investiţiile străine directe în Statele Unite au scăzut în 2018, iar liderii de companii reuniţi în acest an la Davos sunt îngrijoraţi că războiul comercial dintre Statele Unite şi China va afecta în continuare economia mondială şi investiţiile.

Una dintre plângerile exprimate în această săptămână este că firmele dependente de consumatorii din China au fost nevoite să îşi reducă estimările de profit din cauza încetinirii creşterii celei de-a doua mari economii a lumii.

În SUA, administraţia de la Casa Albă a redus taxele şi reglementările, pentru a trage investiţii noi, dar un val de precauţie s-a produs în multe sectoare industriale americane.

Rudel Obreja, reacție furtunoasă după ce numele său apare pe o 'listă neagră': 'Am fost executat de un Sistem Opresiv și Criminal'

”Războiul comercial a fost foarte dăunător pentru economia agricolă americană. Cu cât va continua mai mult, cu atât va fi mai rău”, a declarat David MacLennan, director general al companiei agricole şi producătoare de alimente Cargill.

Investiţiile străine în Statele Unite, care includ fuziunile transfrontaliere şi achiziţiile şi împrumuturile între companii, au scăzut cu circa 18% în 2018, faţă de anul precedent, potrivit Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare (UNCTAD).

Declinul este aproape similar cu scăderea investiţiilor străine la nivel golbal, de 19%.

În timp ce agenţia ONU a atribuit scăderea investiţiilor străine din SUA şi la nivel global tarifelor impuse reciproc de SUA şi China de la jumătatea anului 2018, investiţiile străine directe din China au crescut cu 3% în 2018. În India, investiţiile străine au urcat cu 7%.

Războiul comercial dintre SUA şi China a afectat industrii la nivel mondial, în ultimele luni.

Companii chineze mari, cum este Alibaba, şi-au restrâns planurile de investiţii în Statele Unite.

Foxconn, din Taiwan, a renunţat la planul de înfiinţare a unei fabrici în Wisconsin, în timp ce producătorul auto chinez GAC Motor a amânat intrarea pe piaţa americană.

În luna septembrie, producătorul austriac de fibre Lenzing a oprit extinderea în Statele Unite, din cauza creşterii tarifelor dintre SUA şi China.

Există şi companii străine care încă investesc, în special în industria auto.

ALERTĂ METEO - Cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei în aproape toată țara

Volkswagen a anunţat la începutul acestei luni că va investi 800 de milioane de dolari pentru construirea unui nou automobil electric la o fabrică din Chattanooga, Tennessee.

Toyota şi Mazda au un proiect pentru o uzină de asamblare auto, iar Daimler şi BMW investesc în operaţiuni existente.

Tensiunile economice afectează puternic companiile de tehnologie.

Apple a anunţat în această lună că veniturile trimestriale vor fi sub aşteptări, din cauza încetinirii cererii în China.

Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume şi producător de cipuri pentru alţi producători de smartphone-uri, între care Apple şi Huawei, a estimat un declin de 29% al profitului, în trimestrul al patrulea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.