Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderii PSD, acuzați de minciună. Nu ar fi existat nicio invitație, din partea SPP, pentru nicio tragere în vreun poligon (oficial comisie)

Inquam Photos / George Calin
senat parlament gol

Preşedintele Comisiei de apărare din Senat, liberalul Iulian Dumitrescu, a declarat că nu a existat o invitaţie din partea SPP adresată membrilor Comisiei pentru vizitarea vreunui poligon în data de 14 noiembrie, când ar fi trebuit să se dezbată proiectul de lege privind achiziţionarea rachetelor Patriot.

"În urma informaţiilor vehiculate în spaţiul public de preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, mă simt nevoit să precizez următoarele: Pe adresa Comisiei de apărare din Senat nu a fost transmisă vreo invitaţie din partea SPP pentru vizitarea vreunui poligon, care să se suprapună cu activitatea Comisiei din data de 14 noiembrie 2017 în care ar fi trebuit luat în dezbatere proiectul de lege pentru realizarea 'Capabilităţii de apărare aeriană cu baza la sol' aferentă programului de înzestrare esenţial 'Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)'", afirmă Dumitrescu, potrivit unui comunicat transmis, marţi, redacției STIRIPESURSE.RO.

Citește și: Procurorii DNA au luat o mare „PLASĂ”! De acest bun al lui Liviu Dragnea NU se pot atinge

El a subliniat că "nici reprezentanţii PNL în Comisia de apărare nu au primit, în mod individual, vreo invitaţie în sensul celor afirmate de Liviu Dragnea".

"De asemenea, nu ne-a fost clarificat nici până la acest moment motivul absenţei în bloc a reprezentanţilor PSD-ALDE, membri în Comisia de Apărare, de la şedinţa menţionată. Apreciez faptul că liderul PSD, Liviu Dragnea, inventează justificări pentru a masca o decizie politică reprobabilă, luată la acel moment. În ceea ce priveşte interpretarea dată acestui gest consider elocvente precizările ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, făcute în urma întâlnirii cu secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson", adaugă Dumitrescu, citat în comunicat.

Citește și: Liviu Dragnea reacționează! Ce ar urmări, de fapt, DNA prin sechestrul din dosarul Tel Drum .

Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la şedinţa în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot pentru că au fost invitaţi la un poligon de tir al SPP, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al social-democraţilor, care a precizat că nu "crede în coincidenţe".

El a adăugat că acest lucru i-a fost comunicat la reuniunea CExN al PSD de preşedintele executiv al partidului, Niculae Bădălău, dar ar dori să se lămurească mai bine asupra acestei situaţii după ce ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a dat luni o serie de detalii asupra discuţiei avute la Bucureşti cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Citește și: Transfer istoric la FCSB: Ce sumă uriașă i-a intrat în cont patronului Gigi Becali

Întrebat luni dacă la întâlnirea din 15 noiembrie cu secretarul de stat american Rex Tillerson a discutat şi despre achiziţionarea rachetelor Patriot, Meleşcanu a declarat: "Nu, însă m-a întrebat cum a fost cu cvorumul (în Comisia de apărare - n.r.), săptămâna trecută, şi i-am spus că sunt probleme de cvorum din când în când. În niciun caz nu se referă la subiectul în sine şi coaliţia actuală de guvernare are o majoritate confortabilă în Parlament, deci cum i-am spus eu, săptămâna viitoare, deci azi vom avea şi avizul cu raportul comisiei, dar şi posibil adoptarea în plenul Senatului".

Referitor la această declaraţie, Dragnea a spus că poate acum se lămureşte "această mare furtună într-un pahar cu apă".

Citește și: EXCLUSIV! Statul paralel există! Vezi cine face parte de fapt din el – detalii interesante

"Foarte bine că l-a întrebat (pe Meleşcanu - n.r.) şi poate acum se lămureşte şi domnul Tillerson şi poate şi Ambasada Americii cu această mare furtună într-un pahar cu apă. Nouă ne-a spus joi seara, la Caraş, domnul Bădălău, preşedintele executiv al partidului şi vicepreşedinte al Senatului, că membri ai Comisiei de apărare de la Senat au fost invitaţi exact în aceeaşi perioadă să viziteze un poligon de tir. Sigur că, în general, nu prea cred în coincidenţe - tocmai în ziua aia, tocmai la ora aia, drept pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor, în CExN, din Senat ca ieri să se întrunească Comisia de apărare, să dea avizul, după-amiaza - seara să se voteze în Senat şi astăzi să închidem acest subiect în Camera Deputaţilor. Dar întrebarea rămâne şi eu sunt curios, ca şi colegii mei de fapt, ce s-a întâmplat marţi în Comisia de apărare din Senat. Eu zic să îl întrebaţi pe domnul Bădălău, că nu vreau să îi iau plăcerea asta. Eram mai mulţi acolo când ne-a spus. (...) Domnul Bădălău ne-a spus că au fost invitaţi la poligonul de tir al SPP-ului. De cine, cum, de ce? - sunt întrebări la care trebuie să primim răspuns cu speranţa mea foarte mare că domnul Bădălău n-a glumit", a afirmat preşedintele PSD.

Citește și: Surprize, surprize! Cine-i va lua locul Laurei Codruța Kovesi la șefia DNA

Senatorul PSD, Niculae Bădălău, membru al Comisiei de Apărare din Senat, a afirmat marţi că o mare parte dintre senatorii din Comisia de apărare care au lipsit săptămâna trecută de la şedinţa în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot au vizitat un poligon al SPP "foarte frumos" la invitaţia şefului Serviciului, Lucian Pahonţu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.