Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul AfD condamnă 'teatrul' din jurul morţii lui Navalnîi. El spune că discursul Iuliei Navalnaia de la Munchen a fost 'regizat'

afd
Tino Chrupalla

Liderul AfD condamnă 'teatrul' din jurul morţii lui Navalnîi. El spune că discursul Iuliei Navalnaia de la Munchen a fost 'regizat'

Liderul partidului populist de extremă dreapta AfD din Germania, Tino Chrupalla, a condamnat ceea ce el a numit "teatrul" din jurul morţii în închisoare a activistului rus de opoziţie Aleksei Navalnîi, afirmând că este exploatată în scopuri politice, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Tino Chrupalla a declarat că discursul văduvei lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, la Conferinţa de Securitate de la Munchen de la sfârşitul săptămânii trecute a fost "regizat", lăsând să se înţeleagă că a fost instrumentat de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru a-şi consolida sprijinul, după ce tocmai îşi lansase propria candidatură pentru realegerea în fruntea executivului european.

"Este cu adevărat surprinzător că primul lucru pe care Iulia Navalnaia îl face după moartea soţului ei este să vorbească la Conferinţa de Securitate de la München. Acest tip de gestionare a scenei ar trebui să ne dea de gândit. Când o vezi pe văduva domnului Navalnîi cu Ursula von der Leyen, chiar trebuie să te întrebi: cui foloseşte un astfel de spectacol?. Este evident că moartea lui Navalnîi este exploatată", a declarat Chrupalla.

Rusia a acuzat Germania că se amestecă în politica sa internă după ce guvernul de la Berlin i-a cerut să explice moartea lui Navalnîi

Chrupalla a declarat că i se pare "insuportabilă" măsura în care Putin a fost acuzat de moartea lui Navalnîi. "Oamenii vorbesc despre crimă şi alte lucruri, deşi nu se ştie nimic, deşi nici măcar nu a existat încă o anchetă", a declarat liderul AfD la Berlin.

Poziţia pro-Kremlin a AfD este binecunoscută, deşi cea a lui Chrupalla este văzută ca fiind şiu mai apropiată decât opinia majorităţii partidului. În luna mai a anului trecut, el şi-a atras critici după ce a participat la o recepţie la Ambasada Rusiei.

AfD a fost în centrul atenţiei în ultimele două luni, după dezvăluiri potrivit cărora membrii săi au participat la o reuniune la care s-au discutat planuri de deportare în masă a străinilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.