Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul comunist din Coreea de Nord face noi afirmaţii şocante: Ce spune despre ultimul test nuclear

kim jong un

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a salutat vineri testul nuclear 'istoric' efectuat în ianuarie, care, potrivit lui, demonstrează 'spiritul invincibil' al ţării sale în faţa agresiunii străine, relatează AFP şi DPA. În discursul rostit la deschiderea Congresului Partidului muncitorilor, transmis de televiziunea de stat, Kim Jong-Un, purtând costum şi cravată în stil occidental, a afirmat că explozia unei bombe cu hidrogen a marcat un moment 'istoric' pentru ţară. 'Testul, care a fost urmat o lună mai târziu de o lansare de rachete cu rază lungă de acţiune, 'a demonstrat în mod clar lumii întregi spiritul nostru invincibil şi puterea noastră nelimitată ...în răspuns la presiunea rău intenţionată şi la sancţiunile forţelor inamice', a adăugat liderul nord-coreean în discursul său, conform Agerpres.

 

Majoritatea experţilor pun sub semnul întrebării faptul că ar putea fi vorba de o bombă H, argumentând că energia eliberată în momentul testului a fost destul de slabă pentru o bombă cu hidrogen.

 

Primul congres al Partidului muncitorilor din ultimii 36 de ani ar urma să fie un prilej pentru liderul Kim Jong Un - al treilea în dinastia Kim - pentru a-şi consolida puterea în această ţară comunistă izolată. Agenda reuniunii nu a fost făcută publică, dar Kim Jong Un urmează să insiste pentru mai multe schimbări la nivelul conducerii partidului şi să anunţe noi obiective pentru dezvoltarea economică. Congresul urmează să se desfăşoare timp de trei sau patru zile, potrivit Yonhap.

 

Multe ţări, de la aliatul major al Phenianului, China, la inamicii săi declaraţi, Coreea de Sud, Japonia şi SUA, urmăresc evenimentul pentru a vedea dacă liderul nord-coreean va face referire la programul nuclear al ţării. Testele nucleare şi cu rachetă efectuate de Phenian de la începutul anului au crescut tensiunile dintre Coreea de Nord şi aceste ţări sau alte puteri mondiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.