Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaților PNL cere o măsură DRASTICĂ: Vrea ca românii să își PIARDĂ indemnizația, dacă nu stau în casă, OBLIGATORIU

florin roman

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a depus un amendament în Parlament prin care propune ca beneficiarii indemnizației de 75% din salariul de bază să piardă acest drept dacă, pe perioada stării de urgență, încalcă dispozițiile privind carantina sau starea de izolare, anunță MEDIAFAX.

Măsurile de protecție ale salariaților disponibilizați trebuie însoțite obligatoriu de responsabilitate, în special în ceea ce privește respectarea condițiilor de carantină sau izolare la domiciliu, dacă acestea sunt dispuse în cazul lor, spune Roman.

Vezi și: SONDAJ CURS - Cât de ÎNGRIJORAȚI sunt românii de evoluția epidemiei de CORONAVIRUS. Ce spun despre intervenția autorităților și cât de pregătiți sunt

Încetarea dreptului la indemnizație intervine în momentul încălcării acestor reguli și se stabilește de autoritățile competente în verificarea lor.

OUG privind alocarea indemnizației de 75% a fost publicată în Monitorul Oficial și intră în dezbaterea Parlamentului.

Guvernul a anunțat că va plăti firmelor afectate de criza pandemiei de coronavirus care își trimit angajații în șomaj tehnic 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.