Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul deputaţilor PSD pune cruce adoptării bugetului pe 2022 până la sfârșitul anului: Cred că e aproape imposibil să se facă

alfred simonis

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis a declarat, luni, la emisiunea Talk News de la Profit TV, despre dorinţa PSD de a impozita marile companii, că ”trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”. Deputatul a mai arătat că este aproape imposibil să fie adoptat bugetul pe 2022 până la finalul acestui an, în Parlament, anunță news.ro.

Simonis a arătat că problema impozitului pe cifra de afaceri este una internaţională, precizând că există mecanisme prin care companiile îşi exportă profiturile.

Deputatul PSD a precizat că faptul că se discută la nivel international despre aşa ceva, înseamnă că este o problemă, iar PSD propune ca, pentru companiile cu cifră mare de afaceri, să se impoziteze, nu cu mult, cu 1%, cifra de afaceri.

”Orice stat este absolut îndreptăţit să identifice soluţii pentru a rămâne bani în ţara unde se produce activitatea, asta neînsemnând să punem jugul pe gâtul investitorilor străini. Trebuie să găsim mecanisme prin care să obţinem ceva, noi, ca stat, din marile profituri şi marile vânzări făcute de multinaţionale”, a spus Simonis, adăugând că este printre cei care susţin o dezbatere cu aceste companii, şi în general cu mediul de business.

Liderul deputaţilor PSD a mai spus că este necesar să vedem cum arată şi bugetul. ”Dacă nu avem nevoie de bani suplimentari, nu punem taxe de dragul de a impune taxe”, a arătat el.

Despre bugetul pe 2022, Alfred Simonis a afirmat că este foarte clar că toate măsurile sociale, majorarea de pensii, alocaţii, alte cheltuieli pentru persoanele cu dfizabilităţi, pensia minimă, sunt incluse în buget, inclusiv procentul de 7% pentru investiţii.

Întrebat dacă este posibil ca proiectul de buget să fie adoptat până la sfârşitul anului, Simonis a declarat: ”Cred că e aproape imposibil să se facă anul acesta (..) Nu cred că se poate face pe repede înainte, şi nu cred că ar fi bine să se facă repede”, el menţionând că există voinţă în sensul acesta, dar sunt şi două ministere noi care încă nu au HG-urile de organizare, şi astfel nici nu îşi pot face fila de buget.

În plus, deputatul PSD a spus că PSD vrea să ţină cont de amendamentele depuse şi de celelalte la buget, în Parlament, chiar dacă există o majoritate confortabilă în Legislativ pentru a trece proiectul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.