Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul grupului USR din Senat, Adrian Wiener reproșează PSDcă a blocat examenul de rezidențiat

romania tv
examen rezidentiat

Liderul grupului USR din Senat, Adrian Wiener, îi acuză pe social-democraţi că au "blocat" un amendament care ar fi rezolvat problema amânării examenului de rezidenţiat, situaţie care afectează aproape 5.000 de tineri medici, potrivit Agerpres.

"Plenul Senatului a avut pe ordinea de zi o propunere legislativă de modificare şi completare a Ordonanţei Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanţarea rezidenţiatului. Chiar dacă proiectul nu viza metodologia de concurs, senatorul USR Adrian Wiener a formulat un amendament de natură să rezolve blocajul de la examenul de rezidenţiat. Concret, amendamentul viza art. 3 al OG 18/2009 în sensul eliminării semnăturii ministrului Educaţiei de pe ordinul care aprobă metodologia de concurs", se arată într-un comunicat transmis de USR.

Conform aceleiaşi surse, dacă ar fi fost adoptat amendamentul şi ar fi existat voinţa politică pentru ca modificarea să treacă rapid şi de Camera Deputaţilor, "s-ar putea organiza în scurt timp examenul de rezidenţiat", examen blocat din cauza faptului că nu există un ministru interimar al Educaţiei care să semneze metodologia de concurs, aşa cum prevede forma în vigoare a legii.

Citește și: Ludovic Orban s-a aliat cu dușmanul de moarte al lui Liviu Dragnea! A fost publicat în Monitorul Oficial

"Era momentul optim ca situaţia să se rezolve. Vorbisem cu preşedintele Senatului să accepte depunerea amendamentului în plen, cu UDMR, cu PNL şi, crezusem eu, şi cu PSD. Surpriză, însă Florian Bodog cere întoarcerea în comisie a legii şi prelungirea cu încă două săptămâni a 'dezbaterilor'. Tinerii medici, cu nervii întinşi la maximum, care se pregătesc câte 8-10 ore pe zi pentru examen, stau înfrânţi de sistem şi aşteaptă neputincioşi. Spitalele nu vor avea rezidenţii de anul I din ianuarie", a precizat senatorul USR Adrian Wiener.

Potrivit USR, Wiener va încerca şi la următoarea şedinţă de plen să propună introducerea pe ordinea de zi a proiectului de modificare a OG 18/2009, astfel încât amendamentul formulat să poată fi dezbătut şi votat. USR solicită PSD să susţină modificarea şi "să nu-i folosească pe tinerii medici ca 'material electoral'".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.