Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul laburist Jeremy Corbyn o acuză pe Theresa May de incompetență și se declară pregătit să guverneze

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul Partidului Laburist britanic, Jeremy Corbyn, a acuzat-o miercuri pe şefa guvernului Theresa May de 'vandalism social' şi 'incompetenţă în ceea ce priveşte Brexitul' şi s-a declarat pregătit să preia conducerea Regatului Unit, în discursul rostit la încheierea congresului anual al formaţiunii sale politice de la Liverpool, relatează AFP.

'Fiecare circumscripţie, fiecare comunitate ştie că laburiştii sunt pregătiţi', a afirmat Jeremy Corbyn în faţa a mii de susţinători şi membri ai partidului său reuniţi într-o sală de conferinţe din acest mare oraş din nord-vestul Angliei.

Şi, 'când ne vom reuni în aceeaşi perioadă anul viitor, o vom face în calitate de guvern laburist', a adăugat el.

Discursul de aproximativ o oră al liderului stângii radicale a încheiat cele patru zile de dezbateri la Liverpool dominate de problema Brexitului - fără îndoială spre nemulţumirea lui Jeremy Corbyn, un eurosceptic care se simte mai confortabil pe teme economice şi sociale decât pe subiecte legate de UE.

În faţa susţinătorilor săi, liderul laburist a reamintit că respectă decizia britanicilor de a părăsi UE. Însă, 'nimeni nu poate respecta ceea ce a făcut guvernul după acest vot', a spus el, criticând cei doi ani de negocieri 'de mântuială' conduse de guvernul Theresei May.

Cu doar şase luni înainte de Brexit, negocierile privind un acord între Londra şi Bruxelles nu au ajuns la niciun rezultat, generând temeri legate de o ieşire a Marii Britanii din blocul comunitar fără un acord. O 'ameninţare pentru întreaga noastră economie', a spus liderul laburist.

'Dacă Parlamentul respinge un acord sau dacă guvernul nu ajunge la un acord, vom face presiuni pentru a obţine alegeri legislative anticipate', a avertizat Jeremy Corbyn.

Întrebată la New York, unde participă la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU, despre posibilitatea organizării unui astfel de scrutin, Theresa May a spus că 'nu ar fi în interesul' Regatului Unit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.