Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul nord-coreean Kim Jong-un și-a anulat vizita la Moscova

kim jong Un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un si-a anulat deplasarea la Moscova pentru ceremoniile de la 9 mai prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la victoria aliatilor asupra Germaniei naziste, a anuntat joi Dmitri Peskov, purtatorul de cuvânt al presedintelui rus Vladimir Putin, citat de agentia TASS.

'El nu poate veni (la Moscova). A luat decizia de a ramâne la Phenian. Decizia lui este legata de probleme interne si ne-a fost transmisa prin canale diplomatice', a precizat Peskov, potrivit agentiei de presa ruse mentionate.

Reprezentatul de la Kremlin a respins informatiile potrivit carora anularea vizitei liderului nord-coreean în capitala rusa ar fi legata de criticile primite de Moscova din strainatate în privinta prezentei lui Kim Jong-un la parada de la 9 mai.

Anterior, consilierul de la Kremlin Iuri Usakov declara ca liderul nord-coreean a fost invitat la ceremoniile de la Moscova si ca Phenianul a confirmat venirea acestuia în capitala rusa.

De notat ca mai multi lideri occidentali, între care presedintele american Barack Obama, cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande, au refuzat invitatia de a asista la ceremoniile prevazute la Moscova pentru 9 mai, în contextul conflictului ucrainean. Cancelarul Germaniei se va deplasa însa la Moscova pe 10 mai, pentru a depune, împreuna cu Vladimir Putin, o coroana de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut, dupa care cei doi lideri vor avea o conferinta de presa comuna.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.