Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziției din Marea Britanie se teme de eventuale probleme economice în cazul unul Brexit fără acord

BBC
 Jeremy Corbyn

Liderul opoziţiei din Marea Britanie, Jeremy Corbyn, a declarat, joi, că premierul Theresa May trebuie să îşi schimbe strategia şi să caute o relaţie mai apropiată cu Uniunea Europeană după Brexit, scrie Reuters, informează News.ro.

Citește și: VIDEO: Accidente MORTALE pe autostrăzile din Italia: un mort și zeci de răniți; traficul rutier a fost blocat pe distanțe de zeci de kilometri

Vorbind la Bruxelles după o întâlnire cu negociatorul-şef al UE privind Brexitul, Michel Barnier, liderul Partidului Laburist a declarat: „Pericolul unui Brexit fără acord este unul real”. „Prezentăm ceea ce considerăm a fi un proces credibil, acela de negocia privind o uniune vamală cu UE pentru a ne asigura accesul la piaţa unică”, a afirmat Corbyn.

Parlamentarii britanici ar putea vota pentru un nou acord al Brexitului săptămâna viitoare, a informat ministrul Finanţelor, Philip Hammond, mai devreme joi.  Diplomaţii au afirmat că negociatorii se îndreaptă către o nouă asigurare oferită de UE că „plasa de siguranţă” va fi temporară. „Problema este că prim-ministrul insistă privind acordul ei, care a fost deja înfrânt categoric în parlament şi trage de timp prin a menţine pe masă posibilitatea unui Brexit fără acord”, a precizat Corbyn.

El a afirmat că va încerca să obţină din nou aprobarea parlamentului pentru măsuri care ar menţine posibile toate variantele, inclusiv un al doilea referendum pe tema Brexitului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.