Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liderul opoziţiei din Zimbabwe a revendicat 'o victorie răsunătoare' la alegerile generale

zimbabwe

Liderul opoziţiei din Zimbabwe, Nelson Chamisa, a revendicat marţi ''o victorie răsunătoare'' la alegerile generale care au avut loc luni în ţara africană, pentru prima dată după înlăturarea de la putere, în noiembrie 2017, a fostului preşedinte Robert Mugabe, relatează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Bazându-se pe numărarea voturilor de la 10.000 de secţii, Chamisa a scris pe Twitter: ''Victorie răsunătoare (...). Suntem gata să formăm viitorul guvern''. 

În total, 23 de candidaţi s-au înscris la alegerile prezidenţiale, dar cursa se dispută între actualul şef al statului, Emmerson Mnangagwa (75 de ani), şeful Zanu-PF, partid aflat la putere de la declararea independenţei ţării în 1980, şi Nelson Chamisa (45 de ani), liderul Mişcării pentru Schimbare Democratică (MDC).

Citește și: Reprezentanții Coreei de Nord și ai Coreei de Sud s-au întâlnit pentru a discuta despre activitatea militară

Responsabili ai Comisiei Electorale din Zimbabwe au subliniat participarea foarte puternică la alegeri, estimând că ea era de circa 75 % cu o oră înainte de închiderea secţiilor de votare. 

Mai multe asociaţii ale societăţii civile examinează rezultatele votului în paralel cu Comisia, dar nu au voie să le publice înaintea Comisiei. O sursă din cadrul unei asociaţii a afirmat că este prea devreme pentru a declara un câştigător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.