Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lideri PMP susține o confruntare Iohannis vs Dăncilă: 'Președintele să o prezinte exact așa cum este'

Agerpres
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, consideră că o dezbatere în turul doi al alegerilor prezidențiale ar fi un lucru firesc în democrație. Europarlamentarul își dorește o confruntare între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă în care președintele să îl prezinte pe fostul premier "exact așa cum este".

"Consider că este un lucru firesc în democrație. Nu vreau să se înțeleagă că-i țin partea doamnei Dăncilă, că nu voi merge la vot să votez niciodată cu un om politic care reprezintă un profil de mediocritate în politică. Mie mi-ar plăcea să existe o asemenea confruntare, în care președintele Iohannis să o prezinte exact așa cum este. Cred că nu ar strica o asemenea confruntare", a declarat Eugen Tomac la RFI.

Acesta a afirmat că Viorica Dăncilă reprezintă "tot ce este mai rău în politică" iar într-o dezbatere pot fi evidențiate aspectele care diferențiază un candidat față de celălalt.

"Plec de la premisa că tot ceea ce a spus președintele Iohannis este adevărat. Doamna Dăncilă reprezintă tot ce este mai rău în politică. Inclusiv ascensiunea domniei sale este parte a unui proces ce a urmărit cu totul altceva decât promovarea unor valori în politică. (...) Însă în democrație este esențial să treci peste lucruri care te despart fundamental de adversar și să mergi către cetățeni, să le demonstrezi că diferența între prezent și viitor este fundamentală. Oamenii au nevoie de acest exercițiu. Eu sunt adeptul dezbaterii, dar tocmai pentru că cred în aceste valori esențiale într-o societate democratică și anume dezbaterea prin care încerci să pui în evidență lucruri care te diferențiază fundamental de adversar”, a precizat si Sebastian Moise, deputat și președinte PMP București.

Traian Băsescu, avertisment DUR pentru Iohannis înaintea turului 2: 'Nu e de joacă! Nu ai voie să-ți asumi nicio urmă de risc'

Klaus Iohannis a anunțat, marți, pe Facebook, motivele pentru care a hotărât să nu accepte o dezbatere cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la prezidențiale.

„Nu poate exista însă nicio dezbatere cu un candidat al unui partid care a guvernat împotriva românilor trei ani de zile. Nu poate fi niciun schimb de idei cu reprezentanta unui PSD nereformat, care a călcat în picioare statul de drept, care a vrut ca România să deraieze de la parcursul său european doar pentru beneficiul unei clici de infractori. Vorbim de candidata unui partid care acum mimează democrația, după ce a sfidat sistematic valorile și principiile democratice, care i-a umilit pe români, care s-a făcut scut în fața corupților și penalilor în toți acești ani. Nu trebuie să uităm nicio clipă cine este PSD și care este pericolul pe care îl reprezintă pentru viitorul României, oricât ar vrea acum să fugă de responsabilitate și să încerce să ne dezbine prin tot soiul de tertipuri!”, a spus Iohannis.

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la cel puțin două dezbateri electorale în campania dinaintea celui de-al doilea tur al prezidențialelor, însă președintele României a refuzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.