Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga 1 aduce o nouă perspectivă asupra pandemiei: Rata de infectare din fotbal este doar 0.55%

Twitter
covid 19 coronavirus

Fotbaliştii din Liga 1 au trecut prin opt runde de teste, în intervalul 15 mai - 30 iulie. În total, la cele 16 echipe din campionatul României, s-au făcut 4.360 de teste dintre care doar 57 au fost pozitive, ce înseamnă o rată de infectare de doar 1,3%, anunță MEDIAFAX.

Au existat însă şi teste fals-pozitive. CFR Cluj a anunţat pe data de 28 iulie că testele a 23 dintre jucători, făcute la o clinică din Bucureşti, au fost eronate. Ceea ce înseamnă că numărul total de cazuri din Liga 1 a fost de doar 24, iar rata de infectare reală din fotbal este de 0.55%.

Joi, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat 1.345 cazuri noi şi o creştere de 5,57% la nivelul întregii ţări. Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, a comparat statistica din fotbal cu cea comunicată de GCS.

Citește și: Ludovic Orban, despre redeschiderea restaurantelor: Este chiar posibilă în două etape .

„Atunci când vorbim de cifrele de la ora 13:00, din fiecare zi, în mare parte atunci vorbim despre o testare care este făcută ţintit. Sunt persoanele care au simptomatologie, cei care au venit în contact cu persoanele pozitive şi este logic că acolo rata de pozitivare va fi mare. Dacă ar fi să ne uităm la nivelul populaţiei, cu siguranţă rata de infectare ar fi mult mai mică. Nu ştiu dacă 1%, plus-minus, dar oricum pe acolo. Deci ceea ce se întâmplă în cazul sportivilor este logic, în contextul dat. Este bine că au fost testaţi şi monitorizaţi pentru că vorbim de un sport de echipă, unde clar există un risc mai mare de transmitere pentru virus, în raport cu populaţia. Din punctul meu de vedere, eu aş vorbi de rata de pozitivitate strict pentru testările la cerere. În rest, m-aş gândi că sunt testări ţintite şi le-aş gândi că sunt într-o categorie separată, ca să am totuşi o imagine clară. În ultimele luni, clar că transmiterea este mai accelerată la nivelul populaţiei. Indiferent cum am lua aceste cifre, este clar că se transmite mai mult virusul la nivelul populaţiei, faţă de ce se întâmpla înainte. Bineînţeles că suntem pe o perioadă de relaxare şi o relaxare pentru toată lumea. Nu s-a găsit acel echilibru între măsurile de relaxare şi cele de prevenţie”, a declarat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul "Matei Balş"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.