Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa doreşte să mute un meci de interes din Ligue 1 în China şi vizează partida Monaco - Lyon

wikipedia.org
Tottenham Hotspur stadion

Liga Profesionistă de Fotbal (LFP) din Franţa doreşte să mute un meci de interes din Ligue 1 în China şi vizează partida Monaco - Lyon, din februarie, a declarat pentru AFP o sursă care a aflat de această intenţie, o operaţiune care are însă nevoie de o ''derogare'' din partea FIFA.

LFP ''a ales, cu acordul celor două cluburi, meciul Monaco - Lyon'', din etapa a 23-a a Ligue 1, programat în weekend-ul 5-6 februarie 2022, a precizat sursa, confirmând informaţiile din L'Equipe.

De un an, Liga a făcut din dezvoltarea sa internaţională un obiectiv de prim rang al fotbalului profesionist francez, având în vedere că drepturile sale TV pe plan internaţional rămâne foarte slabe în raport cu celelalte campionate de top. Organizaţia speră să facă din Ligue 1 primul campionat european care programează în străinătate un meci din sezonul regulat.

Potrivit L'Equipe, meciul ar putea avea loc la Shanghai, iar preşedintele lui Lyon, Jean-Michel Aulas, a discutat sâmbăta trecută cu conducătorul monegasc Oleg Petrov, cu ocazia partidei Olympique Lyon - AS Monaco (2-0).

''Este vorba de o operaţiune ambiţioasă pentru imaginea Ligue 1 şi pentru drepturile sale de difuzare'', a declarat Jean-Michel Aulas, citat de cotidianul sportiv.

Sursa menţionată de AFP a precizat că nu sunt încă întrunite condiţiile pentru îndeplinirea acestui plan şi trebuie luaţi în considerare unii parametri logistici, precum organizarea unei deplasări în China în timpul pandemiei sau necesitatea umplerii stadionului pentru a rentabiliza operaţiunea.

În plus, proiectul trebuie supus acordului FIFA, care s-a opus anterior unor iniţiative similare ale ligii spaniole, care a încercat să organizeze la Miami un meci Girona - FC Barcelona, iar apoi o partidă Villarreal - Atletico Madrid.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.