Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Limba română cinstită în Sectorul 4

Sâmbătă, 21 februarie a.c., Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 4 a devenit neîncăpătoare pentru cei 120 de copii, reprezentând etniile rusă, turcă, maghiară, germană, evreiască, bulgară, rromă, ucraineană, elenă și albaneză.

Aceştia s-au reunit în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Festivalului „UNITATE PRIN DIVERSITATE”, eveniment organizat la iniţiativa Primarului Cristian Popescu – Piedone pentru a celebra ZIUA LIMBII MATERNE.

​Alături de grupurile de copii talentaţi, care au încântat audienţa prin aptitudinile lor artistice, printre invitaţii speciali ai Edilului Sectorului 4 s-au numărat Manimekalai Murugesa, ambasadoarea Indiei în România, deputatul Varujan Pambuccian, președinte al  Grupului Parlamentar al Minorităților Naționale, Ana Nagy, inspector minorități din cadrul Ministerul Educației, precum și preoții Aurel Mihai, vicar administrativ eparhial de la Arhiepiscopia Bucureștilor și Ionică Armași, protopop al Protoieriei Sector 4.

content-image

​Anul acesta, ROMÂNIA a fost reprezentată de elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti și ai Colegiului Național Ion Creangă, care au oferit publicului prezent o reprezentație deosebită de cântece populare, un monolog din piesa Cafeneaua de Sam Babrik și Concertul pentru două viori de Vivaldi.

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, scena Sălii de Consiliu a găzduit momente artistice susţinute de micuţii talentaţi din corul de copii Alegretto, ansamblul de balet Arabesque de la Centrul Cultural Turc – Yunus Emre, grupul de elevi rromi sprijiniți de Asociația Partidei Rromilor Pro Europa – Filiala Sector 4, de Ansamblul Serenada de la Liga Albanezilor din România, de Ansamblul de dansuri tradiționale grecești ASTERIA, de elevii ai Ansamblului Slantze de la Liceul Teoretic Bulgar HRISTO BOTEV.

Sosiţi tocmai din Maramureş, reprezentanții Uniunii Ucrainienilor din România au susţinut un program de dansuri tradiţionale, cât şi un recital de senzaţie, cu cântece în limba ucraineană, poezii specifice etniei pe care o reprezintă.

Unii dintre invitaţii speciali care au răspuns, ca în fiecare an, invitaţiei Primarului Cristian Popescu – Piedone au fost actorii Teatrului Evreiesc de Stat. Aceştia au adus în faţa publicului scurte recitaluri în limba idiș, în timp ce elevii Liceului Teoretic Maghiar ADY  ENDRE au prezentat dansuri tematice, dedicate revoluției de la 1848, cât și dansuri populare maghiare.

De asemenea, copiii talentaţi din incinta Centrului Cultural Turc Yunus Emre au realizat picturi pe apă prin tehnica tradiţională EBRU. Lor li s-a alăturat Edilul Cristian Popescu – Piedone, care a avut ocazia de a picta astfel pentru prima dată.

La finalul fiecărui moment artistic, Primarul Sectorului 4 a mulţumit fiecărui ansamblu în parte, înmânând câte o plachetă, iar tuturor, flori şi diplome de participare.

„Sunt bucuros că şi în acest an am reuşit să generăm un astfel de eveniment, prin intermediul căruia să aducem în atenţie importanţa apartenenţei la neam şi propagarea valorilor, în spiritul tradiţiei. Nu există nimic mai de preţ pentru un popor decât graiul matern. Limba maternă este Patria fiecăruia dintre noi.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.