Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Limba română conține două cuvinte care nu pot fi traduse în nicio altă limbă

pana limba romana

Cu o istorie îndelungată, nu este surprinzător să descoperim că limba română are numeroase caracteristici captivante. Pentru cei din afara țării, inclusiv pentru cei care învață limba noastră, aceste particularități pot fi dificil de observat, dar pentru vorbitorii nativi, în special cei cu expertiză în lingvistică, ele reprezintă un subiect fascinant de discuție. Și un exemplu de astfel de particularități sunt două cuvinte care nu pot fi traduse în nicio altă limbă!

Cu o istorie bogată, care include influența diverselor popoare și tradiții din care a împrumutat cuvinte și concepte, limba română dezvăluie, asemenea oricărei alte limbi, anumite particularități interesante, conform Click.ro.

Mai precis, este vorba despre banalele „dor” și „doină”! Aceste 2 cuvinte atât de uzuale în limbajul nostru, nu pot fi traduse în nicio altă limbă de pe Pământ! Sigur, putem descrie conceptele, însă pentru ele nu există un cuvânt de sine stătător.

Desigur, deși alte limbi pot conține expresii pentru aceste cuvinte românești, ele nu pot fi traduse printr-un singur cuvânt, indiferent despre ce limbă ar fi vorba. De exemplu, în bine cunoscuta limbă engleză, nu există un echivalent direct pentru „dor”, ci vom fi nevoiți să folosim expresia „I miss you”.

O situație similară se întâlnește și în cazul cuvântului "doină". Chiar dacă putem descrie conceptul asociat, nu există un echivalent direct pe care să-l putem utiliza în traducerea acestui substantiv obișnuit din limba română.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.