Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Forțele armate rusești, lovitură strategică la un an de la invazie: conductă principală lovită de armata rusească / situația pe front

rusia ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat situația de pe front, la un an de la invazia Rusiei în Ucraina.

„Am organizat astăzi o reuniune a personalului. Format extins, rapoarte detaliate. Zaluzhny, Syrskyi, Tarnavskyi, Moskalyov și Nayev. Situația în direcțiile cheie.

  • Estul - foarte dificil. Dureros. Dar facem totul pentru a rezista.
  • Sudul - în unele zone situația este destul de periculoasă, dar războinicii noștri au mijloace de răspuns la ocupant.
  • Odesa și zona Mării Negre sunt sub control.
  • Nordul - toți războinicii noștri din această zonă pot vedea fiecare intenție a inamicului. Ne întărim acolo unde este necesar.

A existat un raport al șefului Direcției principale de informații Budanov cu privire la intențiile actuale ale ocupantului. Există decizii privind contracararea noastră.

Separat și în mare detaliu, am abordat problema producției și aprovizionării cu muniții și arme. Bineînțeles, nu pot dezvălui public detaliile. Dar aceasta este o muncă semnificativă. Și mă bucur să aud la reuniunea Statului Major că, chiar și în astfel de condiții, avem potențialul adecvat.

În cursul serii am primit rapoarte detaliate despre situația din Kherson.

O altă lovitură rusească a avariat conducta principală care asigura încălzirea a aproximativ șase sute de case - mai mult de patruzeci de mii de oameni! Lucrările de reparații vor continua fără întrerupere până la restabilirea furnizării încălzirii. Și o vom restabili! Indiferent de ceea ce fac acești teroriști și ticăloși ruși, vom restabili totul. Glorie războinicilor noștri! Glorie fiecăruia dintre cei care se află acum în luptă! Mulțumim tuturor celor care ne ajută! Glorie Ucrainei”, a transmis Volodimir Zelenski.

Context

În urmă cu exact un an, pe 24 februarie 2022, Rusia lansa invazia la scară largă a Ucrainei, declanșând cel mai brutal război european de după cel de-Al Doilea Război Mondial, relatează Rador. În anul care s-a scurs de atunci, sute mii de persoane au fost ucise sau rănite în cele două tabere. Milioane de ucraineni au fost forțați să se refugieze din calea războiului, orașe întregi au fost distruse. Kremlinul a scontat pe o victorie rapidă. Kievul a fost ajutat de la bun început și de statele occidentale, care, din nou, împotriva așteptărilor Kremlinului, au acționat rapid, livrându-i arme și muniție Ucrainei și impunându-i Rusiei sancțiuni economice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.