Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

LinkedIn a procesat 18 milioane de adrese de email pentru a le targeta cu reclame

Linkedin

LinkedIn a targetat cu reclame pe Facebook 18 milioane de adrese de email ale unor persoane care nu erau membri ai reţelei, conform news.ro.

Comisia de Protecţie a Datelor a descoperit în urma unui audit că LinkedIn a procesat 18 milioane de adrese de mail ale unor persoane care nu arau membri ai reţelei şi i-a targetat cu reclame pe Facebook, probabil pentru a-i convinge să-şi creeze un cont.

Totul a plecat de la o singură plângere primită din partea unui utilizator care a descoperit că este targetat pe Facebook de reclamele LinkedIn pe baza adresei de email. Utilizatorul s-a plâns că reţeaua socială a intrat în posesia adresei de email fără acordul său.

În urma unei investigaţiei, Comisia de Protecţie a Datelor a constatat că divizia americană a companiei a procesat 18 milioane de adrese de email obţinute fără acordul utilizatorilor în numele filialei europene, cu sediul în Irlanda.

Adresele de email au fost adăugate în cadrul instrumentelor de targetare ale Facebook pentru ca deţinătorii conturilor create pe baza lor să vadă reclame la LinkedIn.

Plângerea a fost rezolvată amiabil după ce LinkedIn a fost de acord să înceteze procesarea adreselor de email aflate în aceeaşi situaţie ca cea de la care a pornit investigaţia.

LinkedIn a fost, de asemenea, de acord să şteargă toate datele personale asociate cu procesări asemănătoare înainte de 25 mai 2018, data la care a intrat în vigoarea noua legislaţie GDPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.